čaw spociņi! šodien man uzdāvināja šokolādes fondī komplektu, un gribēju uztaisīt rakstu par šokolādes fondī ar augļiiem
un bija ļļļļoooti gardi!!!
un ieteikšu jums kādreiz pameiģināt....
ja iekārojās liekiet plusiņus
šī ir recepte sīkāk būs tālāk:
Šokolādes fondī ir opcija jautram desertam, kur katra persona var izvēlēties starp bagātīgu šokolādes desertu vai viegliem augļu salātiem. Fondī var gatavot arī no baltās šokolādes.
Fondī
200 g tumšā šokolāde (70%) (vai baltā šokolāde)
1 dl saldais krējums
(4 tsp rums, konjaks, vai kirsch)
Mērcēšanai
Banāni, ananāsi, žāvētas aprikozes un bumbieri, zemenes, un nelieli biskvīti.
To virsma ir raupja un sokolāde labi pielīp klāt. Citas gardas alternatīvas ir āboli, svaigi bumbieri, mango un valrieksti.
Šokolādes fondī trauks ir neliela keramiska forma, kuru karsē uz sveces liesmas. Fondī vajadzētu izkausēt vienā traukā un tad pārliet citā pasniegšanai.
Uzkarsējiet saldo krējumu. Pievienojiet nelielus šokolādes gabaliņus un maisiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja vēlaties, pielejiet nedaudz alkohola. Ļaujiet maisījumam uzvārīties.
Sagatavojiet katrai personai nelielu dakšiņi, ko izmantot, lai iemērku eksotisko augļu un biskvītu gabaliņus izkausētajā šokolādē.