Tomātu zupa ar baziliku.
nepiecišams:
1 kg.tomātu
200 g baltmaizes
3 edamkarotes oliveļļas
2 ķiploka daiviņas
saišķītis bazilika
sāls,pipari
nedaudz cieta siera skaidiņu
150 g saldā krējuma
pagatavosana:
Tomātus blanšē un nomizo,izņem sēklas,ko izberž caur sietu ,sulu saglabā.sagrieztajiem tomātiem un sulai pievieno ķiploka daiviņas un olīveļļu.vara 10 min. tad pievieno bazilika lapiņasun vāra v;ēl dažas min.Ķiploka daiviņas izņem.baltmaizei nogriež garoziņu,sagriež kubiciņos,pievieno tomātiem un noliek uzbriest.tad masu sablendē un pec garšas pievieno sāli piparus un saldo krējumuvar pievienot ari škipsniņu cukukura.zupai pārkaisa siera skaidiņas.