Šodien atkal secināju, ka mājās nekā garšīga nav. Veikals svētdienās ciet - tātad jācep vien pašai. Tā kā man pēc banānu mafiniem saldumus vairs negribējās, izdomāju, ka jācep kautkas sāļāks, piemēram, šie garšīgie siera radziņi (kuri gan neizskatījās īsti pēc radziņiem, bet tas jau garšu nemaina).
Eh, tik vienkārša, sen zināma recepte, un tomēr raksta autore ir pamanījusies salaist to nedaudz grīstē pirmkārt - pagatavošanas kārtība - protams, nav jau nekādas vainas šeit aprakstītajai, bet tas ir garākais un grūtākais ceļš. Konditorejas cehos siera radziņus taisa vienkāršāk - sarīvē sieru, kam pievieno mīkstu margarīnu, piemēram, cepšanai paredzēto margarību Eve ( sviests nav pats labākais variants, jo tas ir trekns, attiecīgi - jāliek vairāk milti, tādejādi tiek zaudēta izcilas garšas kvalitāte), tad vēl pievieno garšvielas - sāli un sarkanos piparus. NOTA BENE - izstrādājumiem ar sieru liek klāt tikai un vienīgi sarkanos piparus. Tā nu konditori ir pieņēmuši. Un tikai ar sāli radziņi ir pliekani garšā Kā nākošais darba solis ir samīcīšana -siera un margarīna + garšvielas. Kad tas viss ir dabūts viendabīgā masā, tikai tad pievieno miltus, nekādā gadījumā miltus nedrīkst likt ātrāk. Ja tā izdara, un kā ir minēts šajā receptē - mīklu ir grūti samīcīt, kā arī tā tiek samocīta, tādēļ ir nepieciešams reabilitācijas laiks ledusskapī. Atgriežoties pie klasiskās pagatavošanas apraksta - kad milti iemīcīti, mīkla ir uzreiz sadalāma gabaliņos un liekama iekšā krāsnī - 250 grādos uz kādām 15 min. Ak jā, piemirsu- proporcijas - 100 grami siers, 100 grami sviesta, 100-150 grami milti+ garšvielas pēc gaumes - sāls un sarkanie pipari. eh, ir dikti labi, ja ģimenē ir profesionāls konditors - visu zinu par kārumu gatavošanu