melleņsierkūka
pamatam
100 g mandeles
120 g sviests
150 g milti
50 g cukurs
virsū
200 g krējumsiers
100 g baltā šokolāde
100 ml salds krējums
20 g cukurs
2 tējkarotes vaniļas cukurs
2 tējkarotes želatīns
un protams, protams - mellenes
kādi 500 ml. bet es pat visas virsū nesabēru - jāskatās pēc vajadzības.
pamatu jau izcepu iepriekšējā vakarā, jo tam tāpat jāatdziest un lai nav lieki jāgaida. to dabū gatavu tā te. bļodā nedaudz sagrieztu ieliek sviestu, cukuru - un visu nedaudz kopā tā kā samīca. es to darīju ar koka karoti un labāk nevar vēlēties. pieliek pusi miltu un vēl iemaisa. tad mandeles, kuras sagriezu katru apmēram trīs daļās, citu smalkāk, bet pārcensties nav nepieciešamības, jo ļoti gardi arī, kad ir lielos gabalos. pievieno atlikušos miltus un visas mandeles. nu jau var iejaukties arī 'zelta rokas' un samīcīt visu masu ar labām domām. kad tas veiksmīgi izdarīts - mīklas bumbu liek pārtikas plēvē un uz kādu pusstundu aukstumskapī.
siermasa top šitā. sākotnēji, paņēmu želantīnu - 2 tējkarotes un ieliku to krūzītē, kur pieliku 6 tējkarotes un ūdens un izmaisīju. tā tur lai pabriest. tas ņem mascarponi, bet domāju, ka var ņemt arī filadelfiju-klasisko un ieliek to tādā normāla izmēra bļodā, piejaucot klāt cukuru un vaniļas cukuru. pa starpai vēl paspēj arī ūdenspeldē izkausēt balto šokolādi. balto šokolādi mazuliet padzesē un liek pie mascarpones. seko tālākā darbība ar želantīnu - to tajā pašā ūdens peldē ar visu krūzīti liek - lai želantīns izkustu. un tad vieglām, maisošām kustībām siermasā iekšā. tad vēl uzputo putukrējumu un iemaisa siermasā.
tad nu kad pamats ir pavisam atdzisis - siermasu liek pāri un pārber ar mellenēm. var nemēģināt speciāli saspiest tās visā masā, bet gan tā viegli pārbērt.
nu ja - un ne mazāk svarīgi - ļaut tam visam vēl kādu laiku pastāvēt ledusskapī.
ir supergardi.
tiešām.
melleņsierkūka10
62
0
Reklāma