Vajadzīgs
400 g selgas cepumu parasto
150g sviesta
2 ēdk ar kaudzi kakao
2 ēdk cukura
marmelāde un/vai žāvētas plūmes, cik nu pašam garšo
+nedaudz piena
folija, kurā ietīt visu
Vajadzīgs
400 g selgas cepumu parasto
150g sviesta
2 ēdk ar kaudzi kakao
2 ēdk cukura
marmelāde un/vai žāvētas plūmes, cik nu pašam garšo
+nedaudz piena
folija, kurā ietīt visu
1.solis
Sadrupina cepumus gabaliņos, bet ne tik smalki, kā varbūt siera kūkai.
2.solis
sagriež līdzīgos nelielos gabaliņos marmelādi un/vai plūmes
3.solis
katlā izkausē sviestu
3.solis
katlā izkausetaja sviesta pievieno cukuru,pienu un kakao.
4.solis
šo masu samaisa kopā ar cepumu, marmelādes un/vai žāvēto plūmju gabaliņiem
5.solis
iegūto masu saliek uz folijas un izveido "kukulīša" jeb nosaukumam atbilstošo desas formu un tin ciet. Liek pastāvēt ledusskapī uz pāris stundām, kamēr atdziest, vai līdz nākamajai dienai.
veikalā var nopirkt ko līdzīgu saldā brunete bet teikšu godīgi mana mamma taisa garšīgāk par veiklā pirkto :)
Es parasti cepumus sasitu pavisam sīkos gabaliņos. Tā tā desa noteikti neliktos arī tik drausmīgi salda...
Uztaisīju, ļoti garšigi!
Vienīgi čakars to foliju ņemt nost- šokolāde pielipusi pie tā