pamēģini tu arī uztaisīt eklērus!
kā pagatavot pašmājas eklērus!6
217
10
SASTāVDAļAS, glāze ūdens-100.gr.sviesta-1tējkarote cukura-1/4tējkarote sāls-glāze miltu-četras olas-pildījums jūsu vismīļākais krēms-un kā arī glazūra,šokolāde vienalga kāda garša pēc jūsu izvēles.
Kā PAGATAVOT, uzvāri katliņā glāzi ūdens un uzsildi pēc tam pieliec 100.gr.sviesta.1 tējkarote cukura un 1/4 sāls,tad pieliec glāzi miltus uz mazas uguns vienmērīgi maisa, līdz mīkla kļūst bieza un līp nost pati no katliņa maliņām,ļauj nedaudz mīklai atdzist, un tad pēc tam pa vienai piemaisīt četras olas.
Reklāma
kad mīkla ir palikusi spīdīga ar kulinārijas šprici izspied sev vēlamas formasjaņem vēra kad cepjoties tie izplēšas 2X vai pat 3X lielāki . lik ceptie jau sasildītā krāsnī 250°c pēc celsijas, uz aptuveni 15.minūtēm jarēķinas ar jūsu izvēlēta eklēra lieluma formu!jo lielaka eklēra forma jo ilgāk būs jācep eklēri! cepšanas laikā nav vēlam vērt krāsns durvis ik pēc 2,3 minūtēm jo ekleri var palikt kā pankūkas :D kad eklēri ir izcepusies nemam tos ara un liekam uz 1 stundu atdzeseties ledusskapī
kamēr eklēri atdziest vūs varat sagatavot kremu kā vēlaties bet veikala arī ir pieejams šis krēms kas redzams lejā bildītē!
ari tadu var izmantot ka putu krējumu!
Reklāma
kad ekleri atdzisusi var tos pildīt ar krēmu! tad uzkarse kartsu katlinu un ieliec kādu stikla vai metāla traucinu kuru var iznemt āra-tad ieliec šokolādi kura tev ir vis mīļaka vai arī pēc paša izvēles un karse to kamer ta ir izkususi tad to iznem no katlina ar to traucinu un tad ar kulinārijas otiņu apsmere eklēra virsmas ar izkusušo sokoladi un kad visi ekleri ir apsmērēti ar šokolādi tad liec tos atdzist kamer sokolade paliek cieta!
kad eklēri gatavi tad labu apetītit!