Nepieciešams (4-6 personām):
• 2 gab. vistas filejas;
• 2 bundžiņas pupiņu tomātu mērcē;
• 1 bundžiņa pupiņas sālsūdenī;
• 1 bundžiņa kukurūzas vālīšu;
• 1 bundžiņa konservētu, sagrieztu tomātu;
• 5 vidēja lieluma tomāti;
• 1 paprikas pāksts;
• 3 mazas čili piparu pākstis (konservētas);
• 1 sīpols;
• 3 daiviņas ķiploka;
• 4-6 baltmaizes šķēles (grauzdiņiem)
• sāls.
Darba gaita:
Vispirms sagriežam vistas fileju vidēji lielos gabaliņos un liekam zupas katlā apcepties, kā arī pievienojam sāli.
Kamēr vista cepas, tikmēr sasmalcinām sīpolu, ķiploka daiviņas, čili piparus un pievienojam zupas katlā pie vistas filejas gabaliņiem. Nedaudz apcepam un tad uzlejam ūdeni, aptuveni robežās no 0.7 līdz 1 litram (labāk sākumā pieliet nedaudz mazāk ūdens un tad skatīties, ja liekas, ka zupa pa biezu sanāk, saliekot visus produktus, tad pievieno vēl nedaudz ūdens) un ļaujam vārīties uz lēnas uguns.
Tad pievienojam pupiņas un konservētos tomātus. Tās pupiņas, kas ir tomātu mērcē, pievienoju zupai ar visu šķidrumu (tomātu mērci), bet tās, kas ir sālsūdenī, bez šķidruma.
Tad vēl tikai atliek sagriezt svaigos tomātus, papriku, kukurūzas vālītes un tos pievienot zupai. Zupā var likt arī vienkārši kukurūzas graudus, bet es priekšroku labāk dodu kukurūzas vālītēm, jo tās nav tik saldas kā kukurūzas graudi un zupā izskatās dekoratīvāk.
Kad visi produkti ir salikti zupā, tad ļaujam zupai uzvārīties un produktiem nedaudz savilkties ar citu produktu garšu.
Zupu pasniedz ar grauzdētu maizi, ko apgrauzdē uz pannas vai tosterī. Zupu pēc izvēles vēl var pasniegt arī ar nedaudz pārkaisītu sieru, piemēram, Čedaras. Zupa sanāk barojoša un asa, tāpēc ieteiktu izvērtēt zupai pievienojamo čili piparu daudzumu.