jebkurš no mums zina, kā pagatavot vārtītus vai ceptus pelmeņus, bet dažreiz gribas pamēģināt arī ko jaunu. tad nu manā piedāvājumā - pelmeņu sacepums - šoreiz ļoti barojošs un sātīgs, bet pats galvenais arī ļoti gards.
tad nu ieskats receptē.
jebkurš no mums zina, kā pagatavot vārtītus vai ceptus pelmeņus, bet dažreiz gribas pamēģināt arī ko jaunu. tad nu manā piedāvājumā - pelmeņu sacepums - šoreiz ļoti barojošs un sātīgs, bet pats galvenais arī ļoti gards.
tad nu ieskats receptē.
nepieciešamās sastāvdaļas:
1 kg pelmeņu (30 min pirms gatavošanas vēlams paturēt istabas temperatūrā vai mikruškā atkausēt)
1 liels vai 2 mazi sīpoli
250g majonēze
50 g ķiploku mērce
250g siers
2 tomāti
malta saldā paprika
uzliekam sildīties cepeškrāsni uz 200 grādiem.
nelielā stikla traukā kārtojam pusi no pelmeņiem.
pāri pārlejam ķiploku mērci un virsū kārtojam ripiņās sagrieztu sīpolu.
pāri pārlejam 1/3 majonēzes un virsū pārberam saldo paprikas garšvielu.
uzberam pusi sarīvēta siera un kārtojam otru rindu ar pelmeņiem.
pāri pelmeņiem atkal pārlejam 1/3 majonēzes un pārkaisam garšvielu.
liekam cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
kad pelmeņi jau nedaudz pacepušies, izņemam no krāsns un virsū kārtojam šķēlītēs sagrieztus tomātus.
virs tomātiem pārlejam atlikušo majonēzi un uzberam sieru. es uzlēju arī mazliet vēl ķiploku mērci.
un šo atkal liekam krāsnī vēl uz 20 min.
Man vienreiz sanāca pelmeņu dietā,veselu nedēļu :D
Tagad uz viņiem paskatīties nevaru :D
Šodien paprovēju uztaisīt! :) Baigi labs un ļoti sātīgs, daudz nav iespējams appēst, kaut gan tā gribējās... :) Pēc izskata ar gandrīz kā tev sanāca, tik mazliet piedega apakšā, laikam pa maz eļļu ieziedu, nez. Nākošo rezi kad taisīsim laikam gan saldo papriku neliksim, bet paprovēsim ko citu, jo no tās īsti garšu vispār nejūt, tik krāsa... bet kopumā tiešām labi - savādāk :) Iesaku!
labi ka ēdu vakariņas lasot un skatot rakstu savādak siekalas no mutes pārāk daudz iztecētu! :)
Izskatās it kā būtu beidzis uz tiem pelmeņiem, nevis majonēzi spiedis