Nepieciešams (6 personām):
300g svaigs, jēls liellopa šķiņķa gabals; 200g kūpināts šķiņķis; 3 daiviņas ķiploka; 3 vidēji kartupeļi; 1 kg vārītu biešu; sāls un citas garšvielas pēc gaumes.
Darba gaita:
Uzliekam katlā vārīties ūdeni. Kamēr ūdens silst, tikmēr sagriežam svaigo, jēlo gaļu kubiņos. Kad ūdens ir sācis vārīties, pievieno šķipsniņu sāls, var pievienot arī buljona kubiņus un liek vārīties sagriezto gaļu.
Gaidot, kad gaļa kļūs mīksta, sagriežam salmiņos vai kubiņos kūpināto šķiņķi, kartupeļus. Sarīvējam bietes uz rupjās rīves un sasmalcinam ķiploka daiviņas.
Kad gaļa ir izvārījusies, tad pievienojam kartupeļus un kūpināto gaļu. Kartupeļiem esot vēl pus izvārītiem, pievienojam bietes un sasmalcinātos ķiplokus. Pavāram kādas 10 min., noņemam no uguns un atstājam vēl kādas 10 min. ievilkties.
Pasniedz ar krējumu vai arī bez tā.