lejam klāt iesalam
samaisam
vāku virsū
un apsedzam-lai pastāv stundu
atkal vāram ūdeni 13.54 litri līdz 75.6 celsija grādiem
sākam tecināt to kas bija baltajā spainī
samaisam
vāku virsū
un apsedzam-lai pastāv stundu
atkal vāram ūdeni 13.54 litri līdz 75.6 celsija grādiem
sākam tecināt to kas bija baltajā spainī
Vajag šeit spokos biežāk šādu alus padarīšanu, viennozīmīgi +citādi lv tik pāris zortes ir dzeramas!
Gaidu nākamās daļas, kā arī alum nepieciešamo pričendāļu un procesa sīku un smalku aprakstu
Smaida vērta ir precīzā ūdens tilpuma un temperatūras mērīšana. Gribas pajautāt cik mililtri drīkst vārot iztvaikot un kā vāra līdz tik precīzai temperatūrai. Varbūt ūdeni uzvāra un tad dzesē? Kas notiks, ja ūdens temperatūra abas reizes būs vienāda 75,6 vai 75,7 Celsija grādi?
Apsveicu visu spoku saimi ar jaunu spoku, kurš nupat piereģistrējās, lai manam komentam ieliktu mīnusu.
Pārlasīju vēlreiz savu komentāru un nevaru neko nepieklājīgu tur ieraudzīt. Manuprāt tik lielu precizitāti mājas apstākļos nevar sasniegt vārot un dzesējot ūdeni spaiņos. Daļa ūdens noteikti iztvaikos. Tik precīzi nomērīt temperatūru ūdens spainī faktiski nav iespējams, tāpēc arī jautāju par 0,1 grāda temperatūras atšķirību - vai tam ir tik liela nozīme. Recepti es neapšaubu nemaz. Domāju, ka recepte ir ņemta no rūpnieciskās ražošanas, daudzums attiecīgi samazināts. Rūpnīcās sver un mēra automāti un tas viss iespējams.