Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
1
574

Šoreiz veidošu torti ar zemenēm, jo ir zemeņu laiks.

Absolūti nepretendēju uz ekstra klases pavāra titulu, esmu parasta saimniece virtuvē ar nelielu slinkuma piedevu, jo pēc manām domām- veidot kulinārijas meistardarbus 10 stundas, lai izbadējies ciemiņu bars to iznīcinātu 1 stundas laikā ir ne tikai nepraktiski, bet negodīgi pret mani. Tad jau labāk izmantot diplomētu speciālistu pakalpojumus. Nebūs sabeigtu nervu, produktu un būs ēdams.

Tad nu ķeramies gatavošanai klāt!

Nepieciešams tortes biskvīts, nopērkam veikalā gatavu, ja nevaram nopirkt, tad cepjam: proporcijas 1 ola:1 ē.kar. cukura:1ē.kar.miltu.

Zemenes bļodiņā, 200+100 g cukurs, 1 ē.kar. želatīns, 2 olas, 300-400 g. saldais krējums, citrons, lētā tumšā šokolāde un kaut kas dekorācijai (konfektes, pāris cepumi, marmelāde, ogas utt.)

Vēlreiz uzsveru ka neesmu no... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
1.

Vēlreiz uzsveru, ka neesmu no tām, kuras pavada savu laiku virtuvē, tāpēc recepte ir maksimāli vienkāršota, lai pat skolnieciņš varētu iepriecināt sevi vai savus tuviniekus. Mans Guru spokos ir Rasiks, dziļā godbijībā noliecu galvu šīs meistarības priekšā.

Autora bilde
Pirmais darbiņscaron lai... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
2.

Pirmais darbiņš, lai iekļautos atvēlētajā laikā ir želatīna pārliešanai ar apmēram 50 gr. auksta novārīta ūdens, uzbriešanai.

Autora bilde
Tālāk nomazgājam un notīram... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
3.

Tālāk nomazgājam un notīram zemenes, izlasam dažas skaistākās dekorācijai un priekšpēdējo zemeni rūpīgi iemasējam sejas ādā, jo par savu skaistumu arī jārūpējas. Pēdējo ogu iemetam mutē. 

Pievienojam blenderī ap 100 gr. cukura un 50 gr. saldā krējuma.

Maza atkāpe- var izmantot dažādas svaigas ogas, bet ziemas laikā pusizēstu ievārījuma burciņu atjaucam ar skābo krējumu, arī ļoti garšīgi.

Autora bilde
Izpakoju nopirkto biskvītu... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
4.

Izpakoju nopirkto biskvītu.  Man ir trīs daļas, bet ja kādam ir viens gabals, nav jau problēmu pārgriezt uz pusēm.

Autora bilde
Vienmērīgi sadalam un... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
5.

Vienmērīgi sadalam un salejam uz biskvīta aromātisko un gardo zemeņu masu, lai sāk ievilkties. Pārpalikumu no  pildījuma steidzīgi notiesājam.

Autora bilde
Nākamais putoscaronanas... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
6.

Nākamais putošanas process ir olām ar apmēram 100 g. vai vairāk cukura. Īstenās virtuves saimnieces šausminās un krata pirkstu, jo jāatdala baltums no dzeltenuma un tad jājauc kopā! Ai, es piešauju vairāk cukura un izmantoju mikseri uz pilnu jaudu, putoju tik ilgi, kamēr netek no slotiņas.

Autora bilde
Te jau olas saputotas un... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
7.

Te jau olas saputotas un mazliet atpūšas mikseris.

Autora bilde
Tikmēr ķeramies klāt... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
8.

Tikmēr ķeramies klāt citronam, metam uz brīdi karstā ūdenī tīrībai un neatkārtojamam aromātam. Ņemu rīvīti un norīvēju smaržojošās miziņas virskārtu uzreiz uzbriedušajā želatīnā. Kārtīgi izspiežu sulu un tāpat pievienoju želatīnam.

Autora bilde
Želatīns ir uzbriedis un to... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
9.

Želatīns ir uzbriedis un to var kausēt ūdens peldē kopā ar citronu līdz kamēr iegūstam viendabīgu karstu sīrupa konsistenci.Noliekam uz loga, lai atdziest.

Želatīnu un šokolādi nekad nevāra-nekausē uz atklātas liesmas!

Autora bilde
Ķeramies klāt saldajam... Autors: Aicixs Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.
10.

Ķeramies klāt saldajam krējumam, man ir 250 g., bet var būt vairāk, mazāk par 200.g. gan nebūs labi. Vēl pievienojam pāris karotes cukura un putojam.

 Uzmanīgi, pēc nešpetnās olu putošanas, ļoti ātri putukrējums var pārvērsties negaršīgā, ūdeņainā un saldā sviestā. Tāpēc prātīgi novedam līdz kondīcijai.

Autora bilde
1
574
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [21]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Miezhuks avatars
Medaļa Mūsdienu domātājsMedaļa EnģelisMedaļa Mūsdienu domātājs
  Miezhuks 10.07.14 10:10
13
1

Ja tu vēl izmantotu latviešu produktus, būtu ideāli ;)

Foršā minka avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesakaMedaļa Panda
  Foršā minka 10.07.14 01:15
12
0
Es gan būdams bērns mīlu šiverēties pa virtuvi un kūkas nepērku, bet visu pati. :) Šis ir slinkais variants.
KleineFuhrer avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Dienas joksMedaļa Maģistrants
  KleineFuhrer 23.08.14 10:53
8
0

Vienīgais , tas veikala biskvīts nav ēdams, ja pats cep tad sanāk daudz garšīgāks.

Martins272 avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Spoks
  Martins272 10.07.14 01:15
6
0
Būs jāpamēģina
Foršā minka avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesakaMedaļa Panda
  Foršā minka 10.07.14 01:16
5
0
atbildot uz Foršā minka komentāru "Es gan būdams bērns mīlu šiverēties pa virtuvi ... "Kā arī pluss no mansi
Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 10.07.14 13:17
5
0

atbildot uz Miezhuks komentāru "Ja tu vēl izmantotu latviešu produktus, būtu id... " Olas ir Olas arī austrālijā, zemenes visaromātiskākās savā dobītē, krējums virs piena arī Krievijas gotiņai ir, viss veikalā pieejams. Šis nav reklāmraksts Latvijas produktiem, bet recepte slinkiem kārumniekiem.

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 11.07.14 20:37
5
0

atbildot uz Miezhuks komentāru " Jā, protams, bet daudz jaukāk būtu, ja kaut va... " Varbūt nevajag pievērsties tik globālām tēmām, bet vienkārši sāk ar savu piemēru: angliskā avatara uzraksta vietā pāriet uz latvisku, ventiš' mēl vai vislabāk latgaliski-Asj zynu,  asy cīži loba!

NatureLOVER avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa SpoksMedaļa Dienas joks
  NatureLOVER 14.07.14 01:09
5
0

atbildot uz Aicixs komentāru " Prieks, ka izlasījāt! "  

Man garšo reņģes

mednemedne avatars
Medaļa TulpīteMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Teamwork
  mednemedne 03.09.14 22:01
4
0

Tu atrodies citā valstī vai absolūti neatbalsti Latvijas ražojumu?

Bet kūciņa jau izskatās lieliska malacis

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 23.08.14 21:45
4
0

atbildot uz KleineFuhrer komentāru " Vienīgais , tas veikala biskvīts n... " Protams, tev ir pilnīga taisnība! Sasniedzot savu slinkuma kalngalu, es pat aprobežojos ar sadrupinātiem cepumiem! Visgaršīgākā ir olu-citrona putukrējuma masa ar šokolādi.

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 11.07.14 20:28
4
0

atbildot uz annamarija  komentāru "Man patīk tā humora piedeva, ar kādu recepte pa... " Prieks, ka izlasījāt!

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 11.07.14 20:25
4
0

atbildot uz rasiks komentāru "Izlasīju rakstu un tūdaļ sevi pieskaitīju nepra... " Ieteikumus ņēmu vērā, pateicos!

šefs avatars
Medaļa ViktorsMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Viktors
  šefs 10.07.14 02:20
5
1

Kāpēc neprašām? :(

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 10.07.14 13:11
4
0

atbildot uz rolt0ns komentāru "Kāpēc neprašām? :( " To es par sevi :) varbūt ir man līdzīgie.

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 11.07.14 20:17
4
0

atbildot uz Foršā minka komentāru "Es gan būdams bērns mīlu šiverēties pa virtuvi ... " Tev ir virtuves talants! 

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 11.07.14 20:18
4
0

atbildot uz Foršā minka komentāru "Kā arī pluss no mansi " Paldies!

Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 11.07.14 20:22
4
0

atbildot uz Martins272 komentāru "Būs jāpamēģina " Nav jau visa recepte pilnībā jāizpilda, var jau aprobežoties tikai ar zemeņu apstrādes procesu

exkluzīvais avatars
Medaļa Aģents 0/7Medaļa MaģistrantsMedaļa Aģents 0/7
  exkluzīvais 26.02.17 17:36
3
0

  

mazais28 avatars
Medaļa VienotībaMedaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Vampīru klana biedrs
  mazais28 21.11.18 04:57
1
0

  

Kangarusta avatars
Medaļa Moderatora favorītsMedaļa MaskaMedaļa Sviestmaize
  Kangarusta 31.01.19 16:08
0
0

Tās masas nedaudz pa šķidru...beigās izskatās tāda pašķīdusi un it kā kāds jau to vienreiz būtu ēdis