Šoreiz veidošu torti ar zemenēm, jo ir zemeņu laiks.
Absolūti nepretendēju uz ekstra klases pavāra titulu, esmu parasta saimniece virtuvē ar nelielu slinkuma piedevu, jo pēc manām domām- veidot kulinārijas meistardarbus 10 stundas, lai izbadējies ciemiņu bars to iznīcinātu 1 stundas laikā ir ne tikai nepraktiski, bet negodīgi pret mani. Tad jau labāk izmantot diplomētu speciālistu pakalpojumus. Nebūs sabeigtu nervu, produktu un būs ēdams.
Tad nu ķeramies gatavošanai klāt!
Nepieciešams tortes biskvīts, nopērkam veikalā gatavu, ja nevaram nopirkt, tad cepjam: proporcijas 1 ola:1 ē.kar. cukura:1ē.kar.miltu.
Zemenes bļodiņā, 200+100 g cukurs, 1 ē.kar. želatīns, 2 olas, 300-400 g. saldais krējums, citrons, lētā tumšā šokolāde un kaut kas dekorācijai (konfektes, pāris cepumi, marmelāde, ogas utt.)
Zemeņu torte neprašām, pagatavošanas laiks - 1 stunda.21
Vēlreiz uzsveru, ka neesmu no tām, kuras pavada savu laiku virtuvē, tāpēc recepte ir maksimāli vienkāršota, lai pat skolnieciņš varētu iepriecināt sevi vai savus tuviniekus. Mans Guru spokos ir Rasiks, dziļā godbijībā noliecu galvu šīs meistarības priekšā.
Pirmais darbiņš, lai iekļautos atvēlētajā laikā ir želatīna pārliešanai ar apmēram 50 gr. auksta novārīta ūdens, uzbriešanai.
Tālāk nomazgājam un notīram zemenes, izlasam dažas skaistākās dekorācijai un priekšpēdējo zemeni rūpīgi iemasējam sejas ādā, jo par savu skaistumu arī jārūpējas. Pēdējo ogu iemetam mutē.
Pievienojam blenderī ap 100 gr. cukura un 50 gr. saldā krējuma.
Maza atkāpe- var izmantot dažādas svaigas ogas, bet ziemas laikā pusizēstu ievārījuma burciņu atjaucam ar skābo krējumu, arī ļoti garšīgi.
Izpakoju nopirkto biskvītu. Man ir trīs daļas, bet ja kādam ir viens gabals, nav jau problēmu pārgriezt uz pusēm.
Vienmērīgi sadalam un salejam uz biskvīta aromātisko un gardo zemeņu masu, lai sāk ievilkties. Pārpalikumu no pildījuma steidzīgi notiesājam.
Nākamais putošanas process ir olām ar apmēram 100 g. vai vairāk cukura. Īstenās virtuves saimnieces šausminās un krata pirkstu, jo jāatdala baltums no dzeltenuma un tad jājauc kopā! Ai, es piešauju vairāk cukura un izmantoju mikseri uz pilnu jaudu, putoju tik ilgi, kamēr netek no slotiņas.
Te jau olas saputotas un mazliet atpūšas mikseris.
Tikmēr ķeramies klāt citronam, metam uz brīdi karstā ūdenī tīrībai un neatkārtojamam aromātam. Ņemu rīvīti un norīvēju smaržojošās miziņas virskārtu uzreiz uzbriedušajā želatīnā. Kārtīgi izspiežu sulu un tāpat pievienoju želatīnam.
Želatīns ir uzbriedis un to var kausēt ūdens peldē kopā ar citronu līdz kamēr iegūstam viendabīgu karstu sīrupa konsistenci.Noliekam uz loga, lai atdziest.
Želatīnu un šokolādi nekad nevāra-nekausē uz atklātas liesmas!
Ķeramies klāt saldajam krējumam, man ir 250 g., bet var būt vairāk, mazāk par 200.g. gan nebūs labi. Vēl pievienojam pāris karotes cukura un putojam.
Uzmanīgi, pēc nešpetnās olu putošanas, ļoti ātri putukrējums var pārvērsties negaršīgā, ūdeņainā un saldā sviestā. Tāpēc prātīgi novedam līdz kondīcijai.