Sastāvdaļas (6 gb.) :
100 g shiratamako vai mochiko (saldie rīsu milti)
2 ēd.k. cukurs
100 ml ūdens
katakuri ciete (kartupeļu ciete)
150g anko (saldā sarkano pupiņa pasta)
6 zemenes (apt. 15 g katra)
Pagatavošana :
Sākumā sagatavo anko. Anko sadala uz pusēm, tad katru pusi 3 vienādās daļās. Saplacinā anko un ietin tajā zemenes. Lai sagatavotās zemenes uzturētu valganas, ievieto traukā un aptin trauku ar virtuves plēvi. Noklāj cepamo trauku (vai arī jebkuru citu plakanu trauku) ar katakuri cieti. Ieber karstumizturīgā traukā shiratamako vai mochiko un cukuru. Maisa lēnām klāt lejot ūdeni. Masai jābūt vienveidīgai, bez biezumiem. Sagatavoto masu, kopā ar trauku, ievieto katlā ar vārošu ūdeni. Uzliek vāku (vēlams aptītu ar dvieli) un vāra 15 minūtes. Iegūto masu maisa ar lāpstiņu, kuru iepriekš samitrina, vienveidīgā masā. Gatavo masu uzliek uz cepamā trauka un apber ar katakuri cieti. Sarīvē rokas katakurī cietē un sadala masu sākumā uz pusēm, tad 3 vienādās daļās. Saplacina mochi un notīra cieti ar otiņu. Aptin mochi apkārt sagatavotajām zemenēm. Procesam jābūt ātram, jo auksts mochi nebūs vairs lipīgs.
Labu apetīti.