Vajadzīgs:
500 g biezpiena;
250 g cukura;
2 olas;
0,5 t. k. sodas;
Vaniļas cukurs;
2 gl. miltu (apmēram);
Eļļa;
Pūdercukurs
Darba gaita:
1. Olas sakuļ ar cukuru (liek klāt arī vaniļas cukuru);
2. Biezpienu saspaida lai nav lielu gabalu, tad pievieno cukura un olu masai, klāt vēl liek miltus un sodu;
3. Mīklu mīca, kamēr tā nelīp pie rokām, iespējams, ka jāpievieno vēl milti;
4. Atstāj uz kādām 10 min, lai tā „atpūšas”;
5. No mīklas veido bumbiņas, ar diametru no 1-1,5 cm;
6. Bumbiņas liek sakarsētā eļļā un cep zeltaini brūnas (eļļai nav jāvārās, bet jābūt tik siltai, lai bumbiņas ieliekot tā sāktu burbuļot);
7. Pirmās bumbiņas pagaršo un novērtē vai vidus nav negatavs, ja tā ir, tad nogriežam mazliet mazāku liesmu;
8. Gatavās bumbiņas var pārkaisīt ar pūdercukuru.