Ja grib, var ēst pusdienās, jeb arī uzkost pie aliņa, skatoties hoķi.
Nepieciešamās lietas:
- pāris kg vistu spārniņu
- tumšā sojas mērce
- medus (labāk, lai medus būtu "ciets", cukurots)
- pāris daiviņas ķiploku
- panna
- laba izmēra katls
Pagatavošana:
- traukā ielej aptuveni 50-75ml sojas mērces, pievieno 2 lielas ēdamkarotes medus, sakapātu (jeb arī izspiestu) ķiploku. Visu kārtīgi samaisīt, līdz masa kļūst viendabīga.
- sagriež spārniņus 3 daļās, locītavu vietās. Spārna galus var arī nelietot, labāk kkādu zupu no tiem uzmeistarot, jo gaļas uz tiem tikpat kā nav. Spārniņus nedaudz apcep, līdz paliek viegli zeltaini.
- apceptos spārniņus ieliek katlā, aplej ar sagatavoto mērci un uz lēnas uguns, pastāvīgi apmaisot, vāra aptuveni 20-30 minūtes. Labāk vārīt neuzliekot vāku, jo mērcei ir jākļūst "lipīgai" un nedaudz biezai, lai turās pie spārniņiem. Var piebērt nedaudz sezama sēklu.
Tas tā kā būtu viss. Labu apetīti O, jā, pāri palikusī mērce ļoti labi garšo ar rupjmaizi :)