Sveiki tā un šitā, kāds nieks ūdeņu aiztecējis kopš iepriekšējās receptes, tamdēļ nāku tagadiņ klajā ar šo. Recepte ir gana vienkārša un rezultāts gards, bet iztaisīšana prasa diezgan ilgu laiku.
Sastāvdaļas;
3 stilbi, bet tikpat labi der arī šķiņķīši
sīpols
burkāns
zaļie zirnīši
2 olas
želatīns, pipars, sāls, lauru lapas, smaržīgie pipari, melnie pipari.
Vistas aukstā gaļa5
Sadalam stilbu uz pusēm un liekam katlā iekšā, pa virsu ūdeni tik daudz, lai apsedz gaļu un liekam uguni klāt
Tikām iemetam glāzē 10gr. (2 tējkarotes) želatīna un aplejam ar aukstu ūdeni, lai uzbriest palēnām.
Tikām ūdens, kurā peldinās vista, jau varētu būt uzvārījies un vista šak izsist putas, kas noteikti rūpīgi jānosmeļ
Kad putas vairs nerodas, tad liekam klāt uz pusēm sagrieztu sīpolu, notīrītu burkānu, sāli, piparus, lauru lapas divas un man vēl pa rokai kaut kāds niknais bulgāru pipars trāpījās, ko ar piemetu. Cienītāji tāpat var piemest klāt selerijas saknīti vai kādu pētersīļa lapu.
Kad vista iet uz gatavo pusi, tad liekam vārīties 2 olas un sagatavojam sietu buljona nokāšanai, vista ir gatava tad, kad sāk viegli nākt no kauliem nost. Nokāstajam buljonam piegāžam klāt pirmīt uzbriedināto želatīnu un apmaisām.
Tālāk nokāšam buljonu, izņemam burkānu un griežam to ripiņās, kārtojam trauciņu apakšā kopā ar zirnīšiem un olas šķēlītēm, virsū liekam saplucināto vistas gaļu, ādas gan nebūtu vēlams likt.
Man garšo tieši tas caurspīdīgais galerts, tāpēc liku mazāk gaļu, lai vairāk vietas paliek tam.
Tālāk pārlejam visu ar buljonu un gatavs, atliek vien likt ledusskapī, lai sagalē.
un lūk, gatavs. baigi garšīgās brokastis, klāt mārrutks vai etiķīc :D