Porcija - 4 - 6 cilvēkiem
Pagatavošanas laiks - 1h 30min
Sastāvdaļas
2 vistu krūtiņas, izceptas un sagrieztas
Sasmalcināts sīpols
Sasmalcināts sarkanais pipars
2 Sasmalcinātas ķiploku daiviņas
3 galda karotes ar fahitas garšvielu
220g rizoto rīsu
1L vistas buljons
60g rīvēta
puse tējkarotes sāls
puse tējkarotes piparu
2 galda karotes smalcināti halapenjo pipari
Laima sula (apmēram puse no 1 augļa)
1 mocarellas bumba, sadalīta 2 cm lielos gabalos
200g miltu
200g grauzdiņu
2 olas
eļļa, paredzēta fritēšanai.
Pagatavošanas process:
Apcep sīpolus zemā-vidējā karstumā, līdz tie kļūst mīksti un pievieno sarkanos piparus. Cep 2 minūtes. Pievieno ķiploku un fahitas garšvielu miksu, cep 2 minūtes un pieber rīsus. Grauzdē 2 minūtes tad samazina temperatūru uz zemu līmeni
Buljonu pievieno rīsiem un maisa līdz viss buljons ir uzņemts, tad pievieno nākamo dozu buljona. Šādi dara līdz beidzas buljons - aptuveni 20 minūtes.
Kad rīsi kļūst mīksti, pievieno sagriezto vistu, sieru un halapenjo. Pēc tam pievieno sāli un piparus
Izkārto rizoto uz šķīvja un novieto to saldētavā atdzist uz pusstundu.
Paņem gabalu rizoto rīsu un saspied tos diskveida formā savā plaukstā. Ieliec pa vidu gabalu mocarellas siera un apklāj to ar rīsiem. Uzklāj šos rīsu-siera diskus uz paplates, kura noklāta ar cepampapīru, un ieliec saldētavā, līdz tie ir pietiekami izturīgi, lai aiztiktu.
Izsmērē, katru bumbu miltos, olā un grauzdiņos. Novieto uz cepšanai sagatavotas paplātes.
Sagatavo lielu, dziļu pannu, līdz trešdaļai to piepildot ar eļļu. Sakarsē eļļu līdz 170 grādiem, tad mierīgi saliec virsū savas sagatavotās fahitas (reizē 3-4) un fritē tās 2-3 minūtes, līz tās kļūst kraukšķīgas un zeltainas. Pasniedz uzreiz ar skābā krējuma mērcīti.