Nolēmu izmēģināt jaunu recepti, kuru netīšām pamanīju internetā un likās interesanti un viegli pagatavojama. Man un manai ģimenei garšoja, tāpēc padalīšos arī ar spokiem.
Nolēmu izmēģināt jaunu recepti, kuru netīšām pamanīju internetā un likās interesanti un viegli pagatavojama. Man un manai ģimenei garšoja, tāpēc padalīšos arī ar spokiem.
Vajadzēs:
1. Tukšu un izmazgātu tetrapaku, es ņēmu piena, bet var izmantot arī sulas vai jebkuru citu tetrapaku.
2. Divas paprikas.
3. Paciņa želatīna (apmēram 20g)
4. Vistas gaļa, es izmantoju divas filejas un vienu kājas stilbiņu. Jābūt abu veidu gaļai gan filejai gan šķiņķīšiem.
5. Ķiploka daiviņa.
6. Garšvielas pēc izvēles. Es izmantoju melnos piparus, kariju, garšvielu vistas gaļai, no katras apmēram pusi tējkarotes.
Stilbiņam izņem kaulus un vistas gaļu sagriež gabaliņos. Sasmalcina ķiploku un sagriež papriku.
Pievieno vistas gaļai sagriezto papriku, ķiploku un garšvielas.
Pieber klāt 20 gramus nebriedināta (sausa) želatīna.
Visu masu kārtīgi samaisa.
Un pildam tetrapakā. Nedaudz pieblietē.
Kad gaļa sapildīta aizloka tetrapakas atvērto malu un ar stepleri saskavo kopā vai aiztaisa ar knaģiem vai klipšiem. Galvenais, lai būtu kārtīgi aiztaisīts un nostiprināts.
Sagatavoto tetrapaku liek katliņā un piepilda ar ūdeni, lai ūdens būtu vienā līmenī ar gaļas masu. Vāra līdz pirmajam burbulim un tad uz lēnas uguns vāra apmēram stundu. Kad stunda pagājusi ņemam laukā no ūdens tetrapaku nedaudz atdzesējam istabas temperatūrā un liekam ledusskapī uz pāris stundām. Es noturēju visu nakti un pagaršoju brokastīs, kas sanācis.
Kad gaļa atdzisusi ņemam laukā no ledusskapja, atgriežam tetrapaku un garšojam, kas sanācis. Un ja ir labs cienājam arī citus.
Cerams, ka recepte noderēs un arī Jums garšos.