Sātīgs, bet ļoti veselīgs un vienkārši pagatavojams ēdiens gardām vakariņām. Izmaksas arī salīdzinoši nelielas. Lai labi garšo!! :)
Vista maisā9
Nepieciešams: Gaļa - manā gadījumā atkauloti vistu šķinķīši, dārzeņi (kartupeī, burkāni, sīpli utt, pēc izvēles), garšvielas, marināde gaļai (manā gadījumā majonēze, garšvielas)
Vajadzīgs arī karstumizturīgais maiss cepšanai.
Iemarinējam gaļu. Es izmantoju majonēzi + garšvielas vistas gaļai, citronpiparus, sāli, ideālā gadījumā liekam aukstumā uz nakti, bet pietiks arī ar pāris stundām.
Sagriežam dārzeņus. Kartupeļi.
Burkāni ripiņās.
Sagriezu vēl sīpolus ripiņās, pieliku klāt arī ķiploku. Liekam visu iekšā karstumizturīgajā cepšanas maisā, apberam ar garšvielām, zaļumiem - pēc izvēles un samaisam.
Dārzeņiem pa virsu liekam samarinētos vistas šķiņķīšus. Maisu aiztaisam ciet, ar nazi uzduram dažus caurumus maisā, lai gaiss tiek iekšā. Krāsni uzkarsējam uz 200 grādiem, liekam maisu cepties uz aptuveni 45 minūtēm. Cepšanas ilgums atkarīgs no tā, cik lielos gabalos sagriezti dārzeņi, ir gadījies cept pat mazliet vairāk kā stundu, kad kartupeļus sagriezu lielos gabalos.
Pēc 45 minūtēm viss gatavs, sulīgs un smaržīgs
Pasneidzam ar salātiem, mērci vai jeb ko citu pēc izvēles :) Ļoti veselīgi, lēti un vienkārši, un nežēlīgi garšīgi un sulīgi! Labu apetīti! :)