Mana iecienītā ābolu rauša recepte. Mīkla skaitās smilšu mīkla, tāpēc visgardāk rausīti ēst nākamajā dienā, jo mīkliņa būs palikusi mīkstāka un garšas sadraudzējušās..mēs jau arī nekad nespējam nociesties, bet nākamajā dienā rausis garšo vēl labāk. Tiesa, mīklā nav cukurua, bet tas ir tāpēc, ka masai, ko lej pāri ir turpat glāze ar cukuru un ja vēl ir saldāki ābolīši, tad cukurs pat ir par daudz.
Arī mīklai ir jānotrāpa miltu daudzums, ja būs miltu daudz par daudz, tad gala rezultātā maliņas būs daudz cietākas nekā vajag. Es parasti mīcu tik tālu, līdz nav ķepīga un var uzvelt smuku bumbu un darbojoties ir viegli veidot mīkli. Pēdējo reizi bišk saujiņa par maz miltu iemīcīju, tad rullējot nācās mazliet uzkaisīt pa virsu, lai nevelk pie rullējamā.
Un istabas temperatūras sviestu + krējumu es sakuļu ar mikseri (uz lēnāko). Viss vienmērīgi un forši sajaucas, nav jāpulas izmaisīt.