Virtuļi ar ķiršiem un šokolādi.
Mīkstie virtuļi tiek piepildīti ar pasakainu ievārijumu.
Gatavošanas laiks: apmēram. 1 st. no tās mīklas raudzēšanas laiks 30 min.
8 gb.
50 g. margarīna.
150 g. piena, 12 g rauga.
2 ēdam karotes cukura.
šķipsniņa sāls.
1 vai 2 olas.
225-250 g. kviešu milti.
PILDĪJUMAM:
50 g. tumšās šokolādes.
1 ēdam karote apelsīnu liķiera.
apm. 150 g. konservētu ķiršu.
APZIEŠANAI:
1/2 olas.
VĀRĪŠANAIS EĻĀ:
apm 1l. eļļas.
ROTĀJUMAM:
apm. 40 g. cukura.
PAGATAVOŠANA:
1. Izkausē taukvielas. Pievieno pienu nedaudz uzsilda.
2. Bļodā liek sadrupinātu raugu. Pievieno pienu un maisa līdz raugs izšķīdīs. Pievieno cukuru, sāli, olu, un gandrīz visus miltus. Samīca elastīgu mīklu.
3.Pārsedz ar drānu un raudzē vismaz 20 min.
4. Sasmalcina šokolādi karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Pievieno liķieri un ķiršus.
5. Mīklu nedaudz samīca un pievieno vēl nedaudz miltus (Ja nepieciešams.)
6. Izrullē mīklu vismaz 1 cm. biezā plāksnē. Ar glāzi izspiež 16 apļus (Uz 8 virtuļiem.) diametrā apmēram 7 cm.
7. Uz 8 apļiem ar ēdamkaroti liek sagatavoto pildījumu. Maliņas apziež ar olu. Virsū liek atlikušos apļus. Cieši saspiež.
8. Eļļu uzkarsē līdz 180 grādiem. Pārbauda ar baltmaizes gabaliņu. kad maize kļūst zeltaini brūna, eļļa ir sagatavota vārīšanai.Virtuļus vāra, līdz iegūst zeltainu krāsu. Izceļ ar putukaroti un apvāļā cukurā.
9. Pasniedz ar kafiju.
Padoms.
Virtuļus var pildīt ar ābolu biezeni, kam pievienots kanēlis un vanilīna cukurs.