local-stats-pixel

Vienkāršās Jaunā gada receptes slavenību stilā7

Šīs receptes gatavojušas tādas Latvijas slavenības kā Dita Lūriņa (jeb Marta), Ģirts Ķesteris (labāk pazīstams kā Leons), Mārtiņš Rītiņš un citas Latvijas mēroga zvaigznes!

Tātad, es zinu, ka visiem ir slinkums sēdēt pie plīts un šmorēt lietas, tāpēc nāku pie jums ar savām un vectēva kopdarinātajām "Vienkāršajām Jaunā gada receptēm", kas noder ne tikai Jaunajā gadā. Receptes ir pavisam elementāras, domātas, lai tās var gatavot gan mazi, gan lieli.

Iesākumā vēlējos mazliet pastāstīt par to, kā šīs receptes radušās. Manam vectēvam, kurš agrāk strādāja uz kuģa ik pa laikam vajadzēja gatavot ēst visai apkalpei, viņš būdams ļoti slinks, izdomāja vieglas receptes. Mājās viņš ēst taisa tieši tāpat - ēdiens sastāv no 1-4 sastāvdaļām, pie plīts jāpatērē pavisam maz laika.

Šajās receptēs, ko nododu jūsu rokās ir gan pamatēdiens, gan saldais, gan dzēriens. Protams, ka tās nav visas receptes, tā ir tikai daļa. Taču apkopot un pārvērst šīs receptes digitālā formātā ir goda lieta, tāpēc daru to ar īpašu uzmanību un cītību. Lai labi garšo!

ĒDIENI

Tātad, pirmā recepte jeb "Indiāņa ceļojums"

1.Uzkarsē pannu ar eļļu vai taukiem.

2.Kartupeļus sakapā kā gribās - daivās, stolbikos, ripās, sirsniņās.

3.Kad panna uzkarsusi, uzhujarī kartupeļus un piemočī sāli, piparus, garšvielas.

4.Cep līdz kartupeļi zeltaini brūni, taču ne pārāk brūni, savādāk būs negaršīgi. Gatavs!

Otrā recepte jeb "Salāti matroža stilā"

1.Paņem jebkādus salātus. Saplēš un met bļodā.

2.Atrod krējumu, majonēzi, ja gribās var vēl kaut ko.

3.Visu sabliež kopā un pieliek sāli un piparus. Gatavs!

Trešā recepte jeb "Gribās kaut ko labu"

1.Uzkarsē pannu ar eļļu vai taukiem.

2.Paņem olas un pārsit (var pa taisno uz pannas, var no sākuma bļodā), olas ņem cik daudz gribās.

3.Iehujarī sāli un piparus, tā lai jūt.

4.Ik pa laikam pamaisa. Gatavs!

Ceturtā recepte jeb "Brīnummaizīte"

1.Paņem maizi, baltu, melnu - vienalga.

2.Uz maizes uztriepj cūku taukus. Gatavs!

Piektā recepte jeb "Pelnrušķītes noslēpums"

1. Ar maizes drūpām piebirdina bļodai apakšu. (bļodai jābūt karstumizturīgai, ko var bāzt iekšā krāsnī)

2.Nomizo un sagriež ābolus šķēlēs.

3.Ābolus uzhujarī pa virsu maizes drūpām, uz āboliem uzbirdina vēl maizes drūpas un kanēli. Liek cepties 225°C.

4.Cep līdz izskatās, ka var ēst. Gatavs!

Sestā recepte jeb "Brūnā ziema"

1.Iziet ārā un spainī savāc sniegu.

2.Sajauc kakao ar mazliet pienu un cukuru, izveidojot šokolādes mērci.

3.Piehujarī šokolādes mērci sniegam un ieliek uz 10min saldētavā. Gatavs!

DZĒRIENI

Septītā recepte jeb "Ziemassvētki kā Kolumbam"

1.Paņem ananāsu (pēc iespējas lielāku) un nogriež to zaļo brīnumu no augšas.

2.Ņem grebjamo nazi un izņem visas ananāsa iekšas.

3.Paņem litru degvīna un lej cik vien ielien.

4.Uzliek atpakaļ zaļo brīnumu no augšas un liek ledusskapī uz 3 stundām nostāvēties. Veseli dzēruši!

Astotā recepte jeb "Jaunā gadā skaidrā nebūsim" (Dzēriens jādzer no krūzēm)

1.Paņem augļus, iehujarī bļodā.

2.Pielej degvīnu vai spirtu, viskiju, kā arī jebkuru citu stipro alkoholu.

3.Nostādina uz cik ilgu laiku gribās, pēctam dzer. Veseli dzēruši!

Jūsu Viktors

http://kosmoss.wordpress.com">http://kosmoss.wordpress.com

Reklāma
77 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

Heh, pasmējos. Paldies, Lapčenok emotion

4 0 atbildēt

Es uz katra "iehujārī" vienkārši līks emotion emotion

3 0 atbildēt

3.Iehujarī sāli un piparus, tā lai jūt.

 

emotion 

1 0 atbildēt

Man tie radošie nosaukumi gāja pie sirds dikten: ziemassvētki kā kolumbam, brūnā ziema, pelnrušķītes noslēpums emotion

1 0 atbildēt
EAS avatarsEAS

kas tas par vārdu 'iehujarī'? :D

0 0 atbildēt

tavam vectēvam laba izdoma ;D būs lkm jāiet uz virtuvi emotion

0 0 atbildēt