Piedavāju jums ļoti viegli pagatavojamu, garšīgu gaļēdienu jeb mana interpretācija par gulašu. Neesmu nekāds Mārtiņš Rītiņš, tapēc laša ledusskapī man nav - es ņemu garšvielas, gaļiņu, pāris dārzenīšus, garšvieliņas, rīsus un radu brīnumgardu paēdienu.
Viegli pagatavojamas gaļīgas vakariņas39
Tātad, gaļas mērces jeb gulaša pagatavošanai es ņemu:
-vienu sīpolu;
-vienu burciņu ar tomātu mērci;
-ņemu piecus mazus burkāniņus. Ja ņem monrala izmēra burkānus, pietiktu ar diviem vai trīs (atkarībā no tā, cik ļoti garšo burkāni);
-apmēram 700 grammus lielopu gaļas;
- ēdamkaroti miltu;
-garšvielas (sāli un piparus).
Kā piedevu vāru rīsus.
Sāku ar to, ka nomazgāju un notīru/ nomizoju burkānus un sīpolus. Un tad jau sāku tos griezt. Sākumā burkānu.
Pēc tam sīpolu.
Tad apcepu burkānu ar sīpolu eļļā līdz zeltainai maliņai, pieberu arī piparus un sāli, un apmaisu.
Tad ķeros klāt gaļai. Lielopu gaļu sagriežu kubiciņus, ne pārāk lielos un ne pārāk mazos. Rēķinaties ar to, ka lielopu gaļa nav vista, jācep/ jāsutina ilgāk un jāpanāk, lai tā ir mīksta un baudāma, nevis sīksta.
Apceptajiem dārzeņiem pievienoju klāt lielopu gaļu un apcepu.
Pēc kāda brīža, kad lielopu gaļa vizuāli ir apcepusies (palikusi brūna), pievienoju apmēra glāzi ūdeni, lai pasutinās. Kā jau teicu, lai lielopu gaļa nebūtu sīksta, jāpasutina ilgāk. Un ik pa laikam pamaisam.
Pēc kādām minūtēm 5 līdz 10 pievienojam klāt tomātu mērci, pusglāzi ūdeni, ēdamkaroti miltu, sāli, piparus (es pieliku klāt aŗī čillī piparu asumiņam). Visu apmaisa un sutina. Ik pa laikam apmaisot.
Maisam, maisam, neguļam. Un tā sutinu kādas minūtes 10, lai lielopu gaļa paliek mīksta un sulīga. Aizveru ciet vāku, izslēdzu uguni un atstāju vel uz kādu laiciņu pastāvēt.