Šoreiz pavisam kaut kas viegls, jo kā jau zinām, tad vakariņas nevajadzētu pārēsties. protams, reti kuram tas izdodas, piemēram, man.
Vieglas un garšīgas vakariņas.15
Tātad: smalcinātus šampinjonus apcepam ar ingvera sakni, ķiploku, sīpoliem, tad nedaudz atdzesējam un liekam klāt maltajai gaļai. Sasmalcinām sīpollokus vai jebkurus citus zaļumus un arī beram bļodā pie maltās gaļas. Pievienojam olu, garšvielas un visu kārtīgi samaisam. Neminēju proporcijas, jo te nu atkal ir brīva vaļa iztēlei un garšas vēlmēm. Var pievienot arī rīvētu sieru u.t.t.
Veidojam kotletītes un cepam no abām pusēm, līdz tās pusgatavas. Nekādas panēšanas.
Izvāram kartupeļus un pagatavojam kartupeļu biezeni - kā jau vienmēr, sakuļot ar karstu pienu un sviesta pikucīti. :) Liekam kotleti uz ieziestas plāts vai cepampapīra. Ar konditorijas uzgali kotleti "ietinam" kartupeļu kažociņā, pašā virsū atstājot brīvu vietu, "ligzdiņu". Iesitam paipalas olu un apsālam to, var apbērt ar zaļumiem.
Ak jā, noteikti uzmanīgi apsmērējam ar olu - var ar otiņu, bet es izmantoju papīra virtuves dvieļa gabaliņu - tas ātri samirkst un maigi apsmērējot, nebojā kartupeļu masas formu.
Cepam ~ 160 - 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 - 25 minūtes. Te nu mani gardumiņi gatavi.
Piebilde: ja sanāk pagatavot daudz, tad atdzisušus droši var likt vienu virs otra, gan karsti, gan auksti - garšo superīgi, pie tam, ja izmantojam aukstus, tad sanāk lieliska un simpātiska uzkoda.
Kādu laiciņu atpakaļ piedraudēju kārtainās mīklas pikucītim, kas lepni dzīvojās pa saldētavu, ka pienāks arī viņa kārta. :D Tad nu šodien arī pienāca. Izrullējam kārtaino mīkli šādā garumā (5 ābolu šķēlītes), aptuveni 2-3 cm platumā, liekam virsū ābolu šķēlītes (ābolus ar visu mizu sagriež plānās šķēlītēs un ~ 5 minūtes vāra cukura ūdenī, kur uz 2 glāzēm ūdens ņemu 2 tējkarotes cukura). Svarīgi, lai ābolus nepārvāra, jo tie var izjukt.
Tad no vielas malas rullējam un sanāk feinas rozītes. Cepam līdz zeltainumam.
Ābolu rozītes gatavas. Pārkaisam pūdercukuru un varam likt galdā
Un te nu vakariņas visā savā godībā!
Pasniedzu ar ceptiem tomātiem (pabiezas tomātu ripiņas panē rīvmaizē, kurā iejaukts smalcināts vai izspiests ķiploks un cep no abām pusēm brūnus), karsto krējuma un sīpolu mērci (pagatavoju burtiski 5 minūtēs, jo vairs nebija laika krāmēties), kā arī svaigiem dārzeņiem (dekors). Uzkožam ābolu rozītes un iemalkojam labu sauso baltvīnu.
Ceru, ka kaut kas noderēs arī Jums! ;)