Ja vēlies ko vieglu un baudāmu, tad šis ir tieši tev!
Jau iepriekš brīdinu, ka šis ēdiens nav īpaši tīkams vīriešu cilvēkiem, jo pati saņēmu jautājumu, pēc šīs zupas notiesāšanas:
"Labi, kas tagad būs pusdienās?"
Ja vēlies ko vieglu un baudāmu, tad šis ir tieši tev!
Jau iepriekš brīdinu, ka šis ēdiens nav īpaši tīkams vīriešu cilvēkiem, jo pati saņēmu jautājumu, pēc šīs zupas notiesāšanas:
"Labi, kas tagad būs pusdienās?"
Sastāvdaļas:
Burkāni
Kartupeļi
Sīpoli
Ķiploki
Klasiskais kausētais siers
Baltmaize
Un gaļa.
Ar burkānu lakstiem varu iepriecināt arī Elziņu.
[Lūdzu, iztiksim bez komentāriem, ka arī šo varēja sašmorēt. ]
Sagriežu burkānus un lieku vārīties, pievienojot lauru lapas un melnos piparus. Šis ir gadījums, kad izmēram tiešām nav nozīmes. Galvenais, lai izvāras.
Kamēr burkāni vārās, sagriežu kartupeļus un nomizoju ķiplokus.
Sagriežu kubiņos baltmaizi. Pirms likšanas uz cepešpannas, cepampapīru apsmērēju ar ķiploku eļļu, lai grauzdiņiem būtu patīkama garša.
Atceramies, ka grauzdiņus necep, bet kaltē. Kaltē parasti 100 grādu temperatūrā.
Apcepu sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Kad burkāni jau ir pavārījušies pievienoju kartupeļus, apceptos sīpolus, ķiplokus, mazliet čilli un divus kubiciņus buljonu.
Kamēr viss vāras, apcepu gaļu.
Grauzdiņi jau gatavi,
Kad viss izvārījies, ņem nost no liesmas. Nolej šķidrumu, tas atkarībā no tā, cik biezu zupu gribat. Sastampāju novārītos dārzeņus un sablenderēju.
Nepietiek, ka no darba nesen atnācu ar rūcošu vēderu..tagad vēl šis raksts izlec
bet +
Es parasti šai zupai gaļu nelieku, bet zaļumus gan. Bet par tiem vīriešiem Tev taisnība
Lohs esi? Tad jau kartupeļu biezputru arī nevar ēst ar gaļas mērcēm, tirliņ. Kāds sakars ar vegāniem?