Ko tur daudz teikt - bulciņu klasika! gardumgardas maizītes ar vārīto krēmu.
Ko tur daudz teikt - bulciņu klasika! gardumgardas maizītes ar vārīto krēmu.
Nepieciešams: kārtainā mīkla, milti (2 ēdamkarotes ar kaudzi), glāze piena, 2 olas (+ola pārsmērēšanai), cukurs (pēc garšas, vidēji kādas 3 ēdamkarotes ar kaudzi), vaniļas cukurs (tējkarote ar kaudzi), puspaciņa sviesta.
Vispirms vārīsim krēmu. Olas sakuļam ar miltiem, nedaudz piena un cukura. Tikmēr iekam vārīties pienu.
Kad piens uzvārījies, lejam klāt olu masai un kārtīgi sakuļam. Kad sakults lejam atpakaļ katlā un uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, karsējam, līdz sabiezē.
Nepārtraukti maisām.
Krēms sabiezējis, ņemam nost no uguns un liekam aukstā ūdenī, lai atdziest. Kamēr krēms dziest, puspaciņu sviesta sablenderējam ar cukuru. Kad atdzisis, liekam klāt sviesta masu un kārtīgi saputojam visu kopā.
Krēms gatavs!
Kārtainās mīklas plāksnes izrullējam un sagriežam kvadrātiņos, katrā kvadrātā iegriežam mazāku četrstūri iekšā.
2 kvadrāta stūrīsus pārlokas uz pretēj pusi, lai izveidojas šādas bulciņās, viducī pildām krēmu, pārsmērējam ar olu un liekam cepties 180 grādos uz kādām 15 minūtēm, kamēr skaisti brūnas.
Gatavas! Es vēl gatavās bulciņās ieliku mellenes un pārkaisīju ar pūdercukuru. Perfektas! Lai labi garšo!
Bērnības mīļākās bulciņas. Tad internets nebija pieejams vienmēr gribēju uzināt ka tās gatavo. Nu šodien šķiet viņas atēdīšos