Čau visiem, kas ir atvēruši manu pirmizcepto rakstu pēc ilgas jo ilgas būšanas spokos. Cik tad var sēdēt un vērtēt tikai citus, bet neko nedarīt, vai ne? :D Neņemšos es ar tradicionālo tekstu "šis ir mans pirmais raksts, tāpēc esiet saudzīgi" vai kā nu tur bija. Ja patīk, plusojiet, nepatīk, nu, paši ziniet, kas jādara :) Un tātad... Aiziet
Vakardienas šašlika pārvērtības11
Šašlika pārvērtībām nepieciešamie produkti:
-vraps vai tortilja, sauciet, kā gribiet
- vakardienas šašliks
- siers pēc izvēles
- tomātu mērce
- marinēti gurķi
- sēnes
- raudene (oregano)
- tomāts
Ņemam šķīvi un liekam virsū vrapu
Apsmērējam ar vēlamo tomātu mērci vai kečupu. Ak, jel, kā es ilgojos pēc Spilvas San Marino mērcītes... the best mērce picām ever, bet, cik zinu, tad tā tiek pārdota tikai lielajos spaiņos bāriem/restorāniem utt. Ja kādam ir zināms, kur nopirkt burciņā/pudelē, dodiet ziņu. Šoreiz nācās izmantot tomētu mēci ar dārzeņiem, jo klasiskā pēc šašliku fiestas ir beigusies, bet angļu tomātu mērces ir vienkārši pēēē...
Liekam virsū sieru. Nebiju plānojusi taisīt picu, tāpēc man ir tikai siers šķēlēs.
Sagriežam vakardienas šašliku...
Un te nu steigā neesmu nobildējusi vrapu ar gaļu, bet uzreiz jau ar sagrieztiem gurķīšiem virsū... Nu, labi, neko darīt...
Tālāk uzsviežam virsū kādu sagrieztu sēni arī... Visiem labi zināms, ka uz picām var likt visu, ko vien vēlas un kas ir pieejams.
Svaigs tomātiņš arī neskādēs..un pa virsu vēl uzberam nedaudz oregano. Tā kā šoreiz esmu slinka, tad lieku mikrenē uz minūtēm 8-10. Nākošreiz centīšos cepeškrāsnī.
Un kamēr kišmiš piciņa mikrenē sildās, laiks mazgāt traukus...
Laiks ātri vien paskrēja un trauki ir nomazgāti... Ledusskapī nejauši ieraudzīju, ka man vēl ir palicis pikucis parmezāna siera kuru uzbēru pusgatavai picai... Nu, re, piciņa gozējas visā savā godībā, bet no šašlika smaržas vien siekaliņa jau sāk tecēt :D
Tā kā mīļumiņš manu kišmiš piciņu izbrāķēja, jo viņam nepatīkot parmezāna siers, tad lai iet ieskrieties...man paliks vairāk :D
Īsi sakot, galvenā doma par vakadienas šašlika izmantošanu, ir uztaisīt no tā picu.