Gatavo vafeles: izklāj folijas loksni. Ūdens peldē atsevišķi izkausē balto un melno šokolādi, tad uz folijas ar karoti pilina pamīšus balto un melno izkausēto šokolādi. Šokolādes slāni izlīdzina un ļauj visam sastingt. No šokolādes plāksnes izgriež vēlamās formas vafeles.
# Gatavo kanēļa — šokolādes uzputeni: izkausē melno šokolādi, pielej pusi no saldā krējuma, karsē, kamēr masa kļūst viendabīga. Otru pusi saldā krējuma saputo. Kopā samaisa kanēli, kakao, kanēļa — šokolādes masu un liek ledusskapī.
# Gatavo vaniļas mērci: katliņā lej pienu, saldo krējumu, pieliek cukuru, vaniļas cukuru, saputotus olu dzeltenumus. Visu karsē ūdens peldē, kamēr mērce sabiezē.
# Uz šokolādes vafeles klāj uzputeni, pa virsu liek vafeli un atkal uzputeni. Noslēdz ar šokolādes vafeli.
# Pasniedz ar vaniļas mērci, rotā ar svaigām ogām un piparmētru lapiņu.
4 personām, vienai porcijai — 1330 kcal
Lai labi garšo!