Sastāvdaļas:
4 - 5 vidēja izmēra kartupeļi,
4 olas,
1 vidējs sīpols,
1 liela biete vai 4 maziņas,
1 vesela neķidāta siļķe vai 2 iepakojumi tradicionālas siļkes filejas,
majonēze,
sāls, pipari.
Pagatavošana:
1) Liekam vienā katlā vārīties 4 - 5 kartupeļus un 4 olas, otrā katlā - 4 mazas bietes. Olas vāram 10 minūtes, kartupeļus 20 min. un bietes 30 min.
2) Kad novārītas, nolejam karsto ūdeni un pielejam aukstu ūdeni no krāna, lai ātrāk atdziest.
3) Kad atdzisuši, olām nolobàm čaumalas, kartupeļiem, bietēm notīram mizu.
4) Ķeramies pie slāņošanas:
Man ir 20 gadu un es līdz šī gada septembrim nezināju, kas ir siļķe kažokā, jo mēs latgalē vienmēr to saucam par šubu, skaisti ne.
P.S. Varu mierīgi apgalvot, ka šie salāti ir mani favorīti.