uzmanību - attelos redzamās tortes nav tās kas ir receptē
Tortes bez cepšanas2
22
28
Biezpiena kūka ar augliem Sastāvdaļas: 500 g biezpiena 500 g cepuma selga 2 gab. biezpiena sieriņu Kārums skābs krējums cukurs 1citrons augļi Gatavošana: Biezpienu samaļ, tam klāt pievieno sieriņus Kārums. Nedaudz pievieno krējumu, līdz masa kļūst viendabīga, pēc garšas pievieno cukuru. Bļodiņā ielej pienu, pienā nedaudz pamērcē (burtiski mazu mirkli) cepumus un kārto lēzenā traukā. Pirmo kārtu liek cepumus, tad biezpiena masu, tad cepumus utt. Kad cepumi izbeigušies, kūku no visām pusēm nosmērē ar biezpiena masu. Kūkas virsu dekorē ar augļiem. Kūku pāris stundas atstāj ievilkties ledusskapī. Gatavošanas laiks: 90 minūtes
Biezpiena torte "Pūciņa" Sastāvdaļas: 3 paciņas jeb 600 g biezpiens 2 % 300 ml saldais krējums 1 paciņa cepumi Selga party klasika 1 bundža persiku pusītes sīrupā 3 mazās paciņas želatīns /vācu firmas RUF/ cukurs - pēc garšas 1 apelsīns Spilvas olu liķiera mērce sviests tortes formas ieziešanai Gatavošana: Tortes formu izsmērē ar sviestu - apmēram 1 ēdamkarote. Ņem cepumus, lielāko pusi no paciņas salauž gabaliņos, izklāj ar to tortes formas pamatu. Izber atlikušos veselos cepumus, ar plaukstu viegli piespiežot, izlīdzina, lai būtu daudzmaz gluda pamatne. Ņem apmēram trešdaļu olu liķiera mērces un salaista cepumus. Tortes formu ieliek ledusskapī atdzesēties. Pa to laiku ar aukstu ūdeni pārlej želatīnu un ļauj uzbriest. Biezpienu izberž caur sietu 2 reizes. Var arī vienu reizi vai pat trīs reizes izberst - pilnīgi vienalga, bet izberžot vienu reizi, biezpiens tomēr paliek drusku graudains. Var arī ar blenderi vai mikseri mesties virsū, bet tad nesanāk nekāda "Pūciņa". Piespiež viena apelsīna sulu, pievieno drusku pūdercukuru un samaisa. Ja ir mājās rokas putojamā slotiņa - ideāls variants, ja nav tad labāk to darīt ar koka lāpstiņu. Uzputo ar mikseri putukrējumu, klāt pievienojot cukuru. Sagriež šķēlītēs persiku pusītes. Tad uzputoto putukrējumu iecilā biezpiena masā. Izņem no ledusskapja tortes veidni. No uzbriedinātā želatīna apmēram vienu tējkaroti ar kaudzi ieliek citā trauciņā - tas būs želejai tortes augšējam slānim. Pērējo želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno biezpiena masai, labi izmaisa. Ielej tortes veidnē. Paņem sagrieztos persikus un haotiski, bet viegli samet biezpiena masā. Rezultātā būs tā, ka viens persika gabaliņs būs augstāk, viens zemāk tajā masā. Var arī iejaukt vispirms biezpiena masā un tad liet formā, bet tas tomēr nebūs tas. Tad apmēram uz pusstundu torti ieliek ledusskapī padzesēties. Pēc pusstundas izņem un torti pārlej ar atlikušo olu liķiera mērci. Liek atpakaļ ledusskapī vēl uz minūtēm 30. Pa to laiku atstāto tējkaroti želatīna izšķīdina un pievieno sīrupam, kurā bija persiki un pārlej jau stingt sākušai masai, liek atpakaļ ledusskapī un apmēram pēc stundām 3 torte jau ir ēdama. Virskārtas želejai var pievienot arī viena laima sulu, tad tā želeja tādu pavasarīgu, zaļganu nokrāsu iegūst. Rezultātā torte ir viegla, gaisīga un viņu var ļoti daudz noēst - šitas moments man tai tortei patīk vislabāk. Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Reklāma
Ātrā cepumu torte, bez biezpiena Sastāvdaļas: 3 paciņas Selgas cepumu 1 burciņa ar vārīto kondensēto pienu 4-5 āboli sauja riekstu sauja rozīņu kādi auglīši (kivi, apelsīni...) 0.5 l sulas želatīns Gatavošana: Traukā, kurā pēc tam pāri tortei var liet sulu ar želatīnu - liekam 1 kārtu cepumu. Pildījums: sarīvē ābolus un sajauc ar kondensēto pienu (nav viegli, bet ar mazu pacietību). Sadala 2 daļās - vienai pievieno riekstu, otrai daļai rozīnes. Pāri pirmajai kārtai cepumu ziež vienu pildījumu, liek cepumu 2 kārtu, - pāri otro pildījumu u.t.t No 3 paciņām (3,5 X 3,5 cepumi) man sanāca 4 kārtas. Pāri - pa virsu tortei saliek sagrieztus auglīšus. Sajauc sulu ar pietiekamu daudzumu želatīna. Es izmantoju veikalā nopērkamu jau gatavu maisījumu, tik jāatjauc ar ūdeni (es ņēmu citronu maisījumu). Kad želatīns, jau sāk drusku sabiezēt -lej tortītei pāri. Tas padara tortīti saldenskābenu un ne tik saldu Un tortīte paliek tāda mitra. Liek ledusskapī, līdz želatīns sabiezē.
Ananāsu - putukrējuma torte Sastāvdaļas: 2 biskvīta ripas 500 g saldais krējums 2 paciņas putukrējuma stindzinātājs 400 g ananasu kompots 1 TK želatīns 2 ĒK pūdercukurs 1 paciņa vaniļas cukurs Gatavošana: Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru un vanilīna cukuru, pievieno stindzinātāju. Pusi krēma pārziež biskvīta ripai, pārliek otru ar ripu, virspusi un maliņas apziež ar krēmu. Virsmas malai ar robotu uzgali izveido valnīti. Nedaudz atdzesētu kūku pārliek ar ananāsu gabaliņiem un pārlej ar želeju. Gatavošanas laiks: 60 minūtes
Auksta kūka karstai dienai Sastāvdaļas: 1 l jogurta (ieteicams izvēlēties persiku, saldējuma vai jogurtu bez piedevām, lai kūkas krāšņās sastāvdaļas būtu labi redzamas) 2 ĒK uzbriedināta un izšķīdināta želatīna 300 g zemeņu un vai citu ogu 3 zefīri 4 šķēlītes marmelādes Gatavošana: Lielākas ogas sadala četrās daļās, zefīru un marmelādi sagriež sīkos kubiņos un iejauc jogurta masā, kurai iepriekš pievienots želatīns. Sastāvdaļas var klāt arī kārtām stikla traukā. Uz dažām stundām kūku ievieto ledusskapī, lai sastingst. Pirms pasniegšanas izņem no trauka, to apgāžot otrādi un grezno ar svaigām zemenēm.
Reklāma
Biezpiena torte ar cepumiem un jogurtu Sastāvdaļas: selgas cepumi vai biskvīts apelsīnu sula 2 pac. vājpiena biezpiens 1 glāze jogurts pūdercukurs želatīns Gatavošana: 1. kārta, jau pieminētie Selgas cepumi (mazliet pamērcēti apelsīnu sulā) vai biskvīts. 2. kārta, 2 paciņas vājpiena biezpiena sajauc ar 1 glāzi jogurta, pēc garšas pieliek vēl arī pūdercukuru. Var pievienot rozīnes, sagrieztas žāvētas aprikozes vai svaigas (vai atsaldētas) ogas, persikus, nektarīnus vai arī neko. Šajā masā iemaisa uzbriedinātu un ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu (apm. 15 g, nepilnu paciņu). 3. kārta, kad 2.kārta ledusskapī pabijusi vismaz stundu, uz tās izkārto pēc vēlēšanās augļus. Pavisam nedaudz sulas vai atšķaidītu sīrupu uzkarsē, tam pievieno uzbriedinātu želatīnu, apm. 10 g. Ļauj, lai tas izkūst un mazliet padziest, tad pārlej augļiem.
Biezpiena torte ar cepumiem un pilnpienu Sastāvdaļas: 2 paciņas cepumu 2 paciņas vājpiena biezpienu 2 paciņas sviesta 3 ēdamkarotes cukura mazliet marmelādes (Gundega) pilnpiens skāba zapte (dzērveņu vai brūkleņu) Gatavošana: Pirmo kārtu 2x3 cepumu (nemērcētu) liek uz cietas virsmas (paplātē vai kur citur), tad liek biezpiena masu ( biezpiens sajaukts ar izkausētu sviestu + marmelāde + cukurs), tad cepumus pamērcē siltā pienā (lai mīkstāka torte), un liek virsū pilnpienu, tad cepumus, tad ievārījumu, tad cepumi - biezpiens - cepumi - pilnpiens - cepumi - ievārījums -cepumi - biezpiens - cepumi. Virsējai kārtai uzlej pilnpienu, pārkaisu ar cepumu drupatām, izrotā ar marmelādi.
Cepumu krējuma torte Sastāvdaļas: liela krūze skāba krējuma, 2 paciņas "Selga" cepumu, ogas, šokolādes gabaliņi Gatavošana: Uz liela pamatnes izvieto 4x4 cepumus. Cepumus pārklāj ar krējumu un virsū liek otru kārtu cepumu, tā liek kārtu līdz beidzas cepumi. Dekorē ar ogām, šokolādi, pāri palikušajiem cepumiem u.c. Pēc sagatavošanas liek ledusskapī uz 6-8 stundām. Gatavošanas laiks: jāpastāv 6-8 stundas
Reklāma
Cepumu tiramisu Sastāvdaļas: saldais krējums cepumi "Selga" kafija rums cukurs ievārījums, ja vēlas Gatavošana: Pagatavo stipru kafiju un iemaisa nedaudz rumu. Saldo krējumu saputo kopā ar cukuru putukrējumā. Cepumus uz mirkl iemērc kafijā un izklāj vienā kārtā - traukā. Pārziež putukrējumu, tad kārta kafijā iemērkti cepumi, putukrējums un tā turpina līdz beidzas sastāvdaļas. Pēdējā kārta cepumi, dekorē pēc patikšanas.
Zefīra - žāvētu augļu torte Sastāvdaļas: 6 – 8 zefīri 1 l saldais krējums 1 paciņa želatīna žāvētas aprikozes žāvētas plūmes rozīnes un citus augļus Gatavošana: Saldo krējumu saputo un tajā iejauc gabaliņos sagrieztu zefīru un žāvētos augļus. Masā iemaisa uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Visu lej formā un liek ledusskapī. 1 stundas laikā torte ir gatava, bet labāk, ja var paturēt ilgāk. Pirms izņemšanas no formas to vēlams kādu minūti ielikt karstā ūdens peldē, tad vieglāk atbrīvot no formas. * garša ļoti laba, kaloriju arī netrūkst!