Tomātu sulas galerts-želeja ar olām. Recepte. Uzkodas svētku galdam!
Tomātu sulu pievieno, sagrieztu sīpolu, etiķi, lauru lapu , sāli un cukuru vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Izkāš, nedaudz atdzesē, pievieno uzbriedinātu želatīnu (želatīns 10 g -ūdens 50 ml uzbriedina 10-15 min) sulai, izmaisa.Tomātu sulu lej formiņā 1/2 , liek ledusskapī uz 30 minūtēm sarecēt, olas sagriež ripiņās kārto sarecētai sulai un atkal lej pāri sagatavotu sulu. Formiņu liek ledusskapī. Pagāja divas stundas želeja sarecēja, formiņu iemērc karstā ūdeni (30-40) sekundēm, ņem ārā želeju-galertu. Paldies par uzmanību! Labu apetīti!
Sastāvdaļas;
vārītās olas 2
sāls 1/2 TK
cukurs 1/2 TK
lauru lapa 1
ābolu etiķis 1 ĒK
sīpols 1
tomātu sula 400 ml
želatīns 10 g