Sveiki gribēju ar jums padalīties kā es taisu 1x vīnu sev.tikai es neesmu nofočejis pirmo etapu ka es samīcu ķiršus,nu tad aiziet.
Taisam vīnu no skābiem ķiršiem.22
Nolasam ķiršus cik gribam daudz.Pats nolasiju 24-litrus ķirša.
Samīcam ķiršus liela trauka,pielejam pie samīcītiem ķiršiem 5-litru ūdeni tīru vai no krāna vai akas,tad pieperam 2kg cukura,liekam lielo trauku silta telpa uz nedēļu.traukam jabūt labi noslēgtam lai mušas netiek iekša.Un tad lai uz nedēļu rūksts.Tā ka šinī bilde.Šīnī bildē jau ir gatavs.
Tad ņemam kādu tīru trauciņu vai bundulīti,es pats no plasmasa pudeles nogriezu un izmazgāju.
Beram uz marles lupatiņas sarūkstošās ķiršu masu.Marles lupatiņu var nopirkt aptiekās.
Izspiežam sulu.
Tik daudz esmu dabūjis no visa sarūkstošās ķirša masas.
Pārlejam tīra jaunā marlē 2-3x citā traukā tas ir domāts tīrības pēc.(iegaumējiet bieži vajag mazgāt marli) kad taisīsiet vīnu sapratīsiet kāpec.
Tālāk ar cukuru būs darīšanas.Man no 6.bildes sanāca 13-litra sulas.Man vaidzēja atrēķināt 5-litra ūdens ko biju pielējis pirmāja reize uz nedēļu rūkstot.Tā tad man tīra manta sanāk 8-litri.plus2kg cukura.Tā tad uz 1-litra 1kg cukurs.bet tas ir uz jūsu atbildības cik saldu vīnu gribēsiet. Es vēl piebēru 3kg cukura siltā ūdenī,es ņemu 2-litrus ūdeni.Tā tad kopa sanāk 15-litri un 5kg cukurs.
Samaisam kārtīgi cukuru.
Lejam visu masu kopa viena liela trauka.