Sveicināti! Sabildēju kā es gatavoju Mājas apstākļu sušī ar samērā lētām precēm:)
Lai jau labi garšo un ieprieciniet savus tuviniekus ar gardumu.
Man visa šī pagatavošana aizņēma ~2stundas. Pats apnicīgākais ir tīt kopā visu :D
P.S Atvainojos, ja ir kādas kļūdas, pirmo reizi lieku no telefona rakstu un nav ne jausmas vai izdosies :)))
Suši38
531
3
Autora bilde
Viss nepieciešamais- •Sušī rīsi(nākošajā bildē būs), • sušī lapas •rīsu etiķis(uz vairākām reizēm būs) • paklājiņš tīšanai.. •krēmsiers(man patīk Kāruma, bet var arī Crem Bonjure) •gurķis •avokado •lasis - šos tris pēdējos var pēc izvēles. Var likt tunci, vai krabju nūjiņas, kas nu kuram garšo
Autora bilde
Rīsus noskalo aukstā ūdenī(daudzi saka ka jāmērcē 1,5h, bet man tam nebija laika) un tad aplej katlā ar aukstu ūdeni un liek vārīties. Kamēr ūdens nevāras uguns var būt liela, bet līdz ko ūdens sāk vārīties tā uguns jāgriež maza un jāvāra kamēr ūdens iztvaiko un rīsi mīksti....
Reklāma
Autora bilde
Kamēr rīsi piebriest, krūzītē sajauc rīsu etiķi 4-5 zupas ēdamās karotes, 3 zupas ēdamās karotes cukura un šķipsniņa sāls. Visu samaisa un lej virsū savārītajiem rīsiem. Kārtīgi samaisa. Un tad atdzesē rīsus(es liku uz balkona, ik pa laikam apmaisiju)
Autora bilde
Kamēr rīsi dziest, sagriež gurķi, avokado un lasi šķēlītēs(apmēram mazā pirkstiņa platumā, lasi var lielāku)
Autora bilde
Paņem paklājiņu un sušī lapu, novieto ar spīdīgo pusi uz leju un lai līnijas kas ir uz lapas veido rūtiņas ar paklājiņa līnijām, gudrie teiktu-perpendikulāri paklājiņa līnijām!
Reklāma
Autora bilde
Ņem rīsus un bļodā/krūzē ielej aukstu ūdeni-tas lai ik pa laikam var karoti tur iemerkt un neliptu rīsi klāt. Tad nu ņem rīsus un klāj plānā kārtā uz lapas, diezgan ķepīgs darbiņš, bet ar laiku sanāks vieglāk.
Autora bilde
Sakārto visu ko kārojas uz lapas un rīsiem. Atstājot mazu vietuņu brīvu.
Autora bilde
Tad ņemam Kāruma krēmsieru, esam šokēti par viņu viltvārdību, ka viss trauka apakšs ir ar gaisu nevis sieru..:( paraudu un darbojos tālāk
Reklāma
Autora bilde
var smērēt arī uz paša laša vai gurķa/avokado. Ka arī, dažos var nelikt kādu no sastāvdaļām.
Autora bilde
Un rullējam. Piedodiet, tas process man nav nobildēts, jo es ļoti steidzos + auklèjamais bērns bija neomā. Bet nu jā, rullējot neaizmirsiet ik pa laikam saspiest, lai pats suši saplacinàs...