Man pirmais raksts, neesiet skarbi !
Sastāvdaļas:
-0.500g suši rīsu
-0.75 l ūdens
-suši lapas
-rīsu etiķis
-sojas mērce (Kikoman)
-svaigs lasis
-svaigs gurķis
-sviags avokado
-svaigais kausētais siers (vislabāk der CreamBonuer)
-ja ir vēlme suši mērci padarīt asaku pievieno vasabi
-ja taisat dažāda veida suši, vajadzēs ingveru
Pagatavošana:
Jāizvēlas speciālie īsgraudainie suši rīsi un pirms vārīšanas tie vairākas reizes jānoskalo, (lai atbrīvotos no talka pulvera), un jānotecina 30-40 minūtes caurdurī. Rīsus un ūdeni ielej katlā un atstāj (30 minūtes ) nostāvēties. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, tad izslēdz karstuma avotu un atstāj 5 minūtes sutināties.VĀRĪŠANAS PROCESĀ RĪSUS NEMAISĪT!
Izvārītos rīsus ieber lielas virsmas traukā un atdzesē. Tikmēr atsevišķā traukā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, tad ar to rīsus vienmērīgi aplej un samaisa. Ērtāk izmantot jau gatavo rīsu etiķi un garšvielu maisījumu “Kikkoman Seasoning for Sushi”, jo tajā visas sastāvdaļas jau ir sajauktas nepieciešamajos daudzumos. (PS. Tikmēr sagriez gurķi,avokado un lasi šķēlītēs)
Lai gatavotu tievās suši ruletītes nori lapas gareniski var pārgriezt uz pusēm. Uz bambusa paklājiņa to novieto ar spīdīgo pusi uz leju un paņem saujiņu rīsu, ko rūpīgi vienmērīgā kārtā izklāj uz suši lapas, atstājot kādus 10cm nenoklātu. Ar pirkstu izveido rieviņu.
Tad 5cm no noklātās malas ievieto visas izvēlētās liets:lasi gurķi avokado.
Ar abu roku pirkstiem satur paklājiņu un pildījumu. Nori lapu un paklājiņu aptin, uzmanot, lai visas sastāvdaļas tiktu cieši saspiestas. Tā turpina pielietojot mazliet vairāk spēka, lai rīsi cieši saliptu.
Satīto rullīti iztin no bambusa paklājiņa un novieto uz virtuves dēlīša.
Ruletīti sagriež vienādos gabaliņos un klāt pasniedz ingveru uz atsevišķa trauka. Un, protams, ar sojas mērci, kurā var izšķīdināt mazliet vasabi.
TADĀ!