Sveiki, spoki.
Atradu suši pagatavošanas recepti, un mēģināšu ,šo ēdienu pagatavot.
Ir vairākas receptes, kā var pagatavot, bet šī būs vienkārša un mājās pieejama.
Nepieciešamās lietas, kuras var atrast veikalā (stockmann, Rimi un citos):
0, 5 kg suši rīsu
10 gab. nori – žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši
6 ēdk. rīsu etiķis
Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta
Hari – marinēts un smalki sagriezts ingvers
Sojas mērce
2 gab. laša filejas
1 avakado
1 svaigs gurķis
garneles
1 budžiņa tunča savā sulā
Bambusa paklājiņš suši tīšanai.
Suši rīsu vārīšana:
Šis process ir ļoti svarīgs, jo no rīsu kvalitātes būs atkarīga suši garša. Rīsus liek vēsā ūdenī un 20 min. ļauj mērcēties. Tad tos nokāš un noskalo. Procesu vēlreiz atkārto. Kad rīsi pēdējo reizi noskaloti, liek tos katlā un pielej apm. 0,75 l ūdens un uz lēnas uguns vāra 20 min. Atcerieties, ka rīsus maisīt nedrīkst! Kad rīsi uzvārījušies un 5 minūtes pastāvējuši, pievienojam 6 ēdk. rīsu etiķa un tikai tad ar koka lāpstiņu lēnām iecilājam rīsos. Rīsus atdzesējam.
Suši pagatavošana – tīšana un pildījums