Sastāvdaļas
8 litri ūdens
0,5 kg Dansukker Farīna cukura
0,5 kg smalkā baltā cukura
citronu sula no 2-3 citroniem
ceturtdaļtējkarote svaiga rauga
rozīnes
citronu miziņas
Pagatavošana: 20min.
Uzvāra daļu ūdens un uzlej to abu veidu cukuriem. Ja dzērienu vēlas tumšāku, izmanto tikai farīna cukuru (1 kg). Kad cukurš izšķīdis, pielej atlikušo ūdeni un citronu sulu. Remdenam šķidrumam pieliek raugu un vēlreiz izmaisa. Nākamajā dienā salej pudelēs, katrai pievienojot tējkaroti cukura, dažas rozīnes un citrona miziņas.
Rūgšanas procesā spiediens pudelēs pieaug, tāpēc nedrīkst lietot pārāk ciešu korķi! Vēsumā dzēriena nogatavošanās laiks ir viena nedēļa, bet istabas temperatūrā - trīs dienas.
Gatavo dzērienu uzglabā vēsā vietā un izlieto nedēļas laikā.