Man šovakar pie tējas būs eklēriem līdzīgi veidojumi. Kā taukvielu izmantošu atkal tikai skābo lauku krējumu. Arī pildījumam krēms uz skābā krējuma bāzes.
Šovakar pie tējas.10
Maniem eklēriņiem recepte atšķiras no klasiskās tikai ar to, ka sviesta vietā lietoju skābo lauku krējumu. Cepšu nelielu porciju. Nepieciešamie produkti: glāze ūdens, glāze miltu ,šķipsniņa sāls, tējkarote bez kaudzes cukura, ēdamkarote ar kaudzi krējuma un divas olas, kuras aizripojušas tālāk un bildē nav redzamas.
Katliņā uzvāru ūdeni, kam pievienots cukurs, sāls un krējums. Verdošā uzreiz ieberu glāzi miltu, pārtraucu karsēt un ar koka karoti intensīvi maisu kamēr milti saplūk un izveidojas stingras masas kamols, kas atdalījies no trauka malām.
Kad masa padzisusi apm. līdz 60-70 grādiem, pa vienai piekuļu 2 olas. Eklēru mīkla gatava.
šoreiz Gemosā bija ļoti lēti konditorejas maisiņi. 24 gab. par 1.51 eiriņiem.
Mīklu lieku maisiņā un caur lielāka diemetra uzgali spiežu dažādus veidojumus. cepu 35-40 minūtes, sākumā lielākā karstumā, tad pakāpeniski samazinot. Jācep pailgi, lai viss cepums izkalst un vidū nepaliek jēla masa, jo tad cepums sakritīs.
Diemžēl, iepriekšējā bildē rādītie cepumi bija tik garšīgi, ka apēdām bez pildīšanas. Šajā bildē ir redzams atkārtojums pēc divām dienām. Tātad cepu vēlreiz.
Te ir izceptie eklēriņi.
Pildījumam vāru krēmu no 300 gr krējuma un glāzes cukura. Te stingras proporcijas nav jāievēro. Pēc 20 minūšu vārīšanas ir salda masa, kas garšo pēc gotiņkonfektēm.
Padzisušai masai pievienoju sauju baltās šokolādes čipsus. Arī te daudzums pēc izjūtas.
Kad vārījums atdzisis līdz istabas temperatūrai, saputoju ar mikseri.