Sveiki spocēni, es mācos par pavāru un ļoti labi protu Franču valodu, šodien tulkošu receptes no Francijas, tas ir, Sīpolu zupa!
P.S. Izsaktie kritiku, no kļūdām mācās!
Sveiki spocēni, es mācos par pavāru un ļoti labi protu Franču valodu, šodien tulkošu receptes no Francijas, tas ir, Sīpolu zupa!
P.S. Izsaktie kritiku, no kļūdām mācās!
Taisīšana aizņems no 20 minutēm līdz 1 stundai.
1. Sastāvdaļas: 650gr sīpoli, sagriezti riņķišos, smalkos, 50gr sviests, 1,5 litri vistas buljona, 1 karote Konjaka vai Porto, 2 karotes miltu, 1/2 karotes sāls, Maize, 225gr sarīvēta siera.
GATAVOŠANA:
1. Sagriezt sīpolus smalkos riņķīšos.
2. Ielikt sviestu katliņā un likt tam izkust. Ielikt sīpolus katliņa un cept uz mērenas uguns 15 minutes. Kamēr sīpoli ir ļoti brūni.
3. Samaisīt miltus un sīpolus, maisot lēnām.
4. Pieliet Konjaku un vistas buljonu. Kamēr ūdens sāk burbuļot. Pēctam uzlikt uz mazākas uguns. Uzlikt vāku un likt vārīties, apmēram, 20 līdz 30 minutēm.
5. Likt maizi cepties uz pannas vai arī mikroviļņu krāsni, 165 grādos pēc Celsija, 10 minutes.
6. Ielejiet vistas zupu, bļodās un tad grilēto maizi pa virsu, sarīvēto sieru arī.
LABU APETĪTI!
"6. Ielejiet vistas zupu, bļodās un..."
no sīpolu zupas beigās sanāca vistas zupa
Spokiem draud pārēsšanās :) Ja visas receptes laidīs lietā, nebūs laika strādāt
nez kā franči ēd sīpolzuou, bet "pa krieviskam" vai precīzāk pa ukrainiskam sīpolzupa gatavjas ārkārtīgi ilgi apmēram 5stas stundas ... un ja jaumācies par pavāru tad novērtē "kas ir kas" www.fotoreceptes.lv/sipolzupa.html
būtiskākā lieta ir tā, ka vismaz trejas stundas sautējot sipolus no tiem tiek atdota dabīgā cukura karamele un zupa paliek salda nevis sīva ....
Ielikt sviestu katliņā un likt tam izkust
Paldies, izklausās garšīgi, cerams, ka garšos tāpat :)
Neko nevaru pateikt par Tavām franču valodas zināšanām, taču ar tulkošanu nudien Tev nevajadzētu nodarboties. Tulkojums ir grūti lasāms un raksts kopumā neizraisa vēlmi gatavot šādu zupu.