Kā reiz biju apsolījis čomam, ka pagatavošu kārtīgu soļanku pēc visiem reglamentiem. Pie kam, izstāstīšu, kāds tad ir šīs zupas garšas noslēpums un kādas darbības ir obligāti jāievēro gatavojot Soļanku.
Tie, kas metīsies gudri d*rst par šo recepti, varu pateikt- rijiet savus Roltonus tālāk līdz atdosiet pedāļus, neviens neliek tieši šādi gatavot!
Daudzi uzskata, ka Soļanku vāra, kas pagadās ledusskapī vai dažādiem atgriezumiem, jā, daļa taisnības jau ir, piemēram, daudzos restorānos šo zupu ir izdevīgi turēt ēdienkartē, jo atgriezumi, gaļas pārpalikumi utt. var tikt izmantoti.
Vēl maldīgi ir uzskatīt, ka Soļankā jābūt kartupeļiem. Nu, var droši likt, bet, ja aiziesiet uz normālu restūzi, tad kartupeļi tur būs tikai masas papildināšanai, jo oriģināli kartupeļi nav paredzēti zupā, kas jāsaka arī par burkāniem.
Bet kas tad ir pats svarīgākais? Jap, skābēti gurķi! Tam ir jābūt obligāti!
Pietiek burties, laižam klāt plītij uguni, uzasinam nazi, starp citu, būtu ļoti vēlams ass nazis, tālāk paskaidrošu.
Produktu ielikums ~15 porcijām.
2 palieli sīpoli
500g. liellops ar kaulu vai šķiņķis
500g. čuča gaļinieks ar kaulu
150g. kūpinājums
200g. vārīta desa vai cīsiņi - kurš jums, meitenes, izmērs vislabāk patīk, ko? :D
1 niere lielā lopa
Melnās olīvas bundžiņa
Citrons
Sauja Brūnais sukurs
0,5l tomātu pastas
Lauru lapas
Melnie graudu pipari
3-4 Skābēti vai sālīti gurķi
1 ķiploks
1 svaigs čili vai kaltēts
Eļļa cepšanai
Sāls vai gaišā soja
Vismaz viena brīva diena vai daudz palīgu!