Gatavošana: Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Sakuļ ar mikserpulti sviestu un cukuru 4 -5 minūtes. Sviesta un cukura maisījumam pievieno vienu olu. Sakuļ ar mikserpulti un tad otru olu, un atkal sakuļ ar mikserpulti - tad trešo olu, un sakuļ ar mikserpulti. Maisījumam pievieno vaniļas cukuru, sakuļ. Atsevišķā bļodā sajauc kakao pulveri ar pienu un lej katlā. Uzvāra, noņem no uguns un atdzesē. Olu un sviesta maisījumā pievieno miltus, dzēstu sodu (vienu tējkaroti sodas sajauc ar etiķi), rūpīgi samaisa, pielej atdzisušo kakao un vēlreiz visu samaisa. Mīklai jābūt viendabīgai pēc krāsas un konsistences. Tortes veidni ieeļļo ar augu eļļu un pārkaisa ar miltiem. Mīklu lej veidnē, cep 40-45 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē. Biskvītu izņem no tortes veidnes, nogriež virsmu ar asu nazi, lai tā būtu līdzena. Biskvīta atgriezumu noliek malā - tas noderēs vēlāk. Ja biskvīta virsma izcepusies līdzena, tad neko nevajag griezt. Gatavo glazūru - sakuļ sviestu ar mikserpulti, pievieno pusi cukura un kakao pulveri, visu sajauc. Maisījumā pievieno vaniļas cukuru un pienu, sajauc. Ja glazūra sanākusi pārāk šķidra, pievieno nedaudz cukura un sakuļ. Ja glazūra sanākusi pārāk bieza, pievieno pienu un sakuļ. Biskvītu pārklāj ar glazūru. Rotā torti pēc savas vēlēšanās, var pārkaisīt ar biskvīta atgriezuma drupačām.
Šokolādes torte;]]]0
18
3
Sastāvdaļas:
Tortei:
1/2 paciņas sviesta (izkausēta)
3 olas (istabas temperatūrā)
250 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
1/2 glāzes piena
1 glāze miltu
1/2 paciņas kakao pulvera
1 tējk. dzēstas sodas
Glazūrai:
75 g sviesta
345 g cukura
1/2 paciņas kakao pulvera
1 glāze piena
1 ēdamk. vaniļas cukura