Sastāvdaļas
100g melnās šokolādes
3 olas
90g sviesta
170g cukura
200g miltu
70g kakao pulvera
3-4 ēd.k. piena
1 apelsīns
Pagatavošana:
Ielieciet apelsīnu verdošā ūdenī un vāriet to 10-15 minūtes.
Izkausējiet šokolādi ūdens peldē, pievienojiet sviestu un pienu - samaisiet.
Samaisiet miltus un kakao - izsijājiet.
Saputojiet olas ar cukuru, pievienojiet miltus un kakao, iecilājiet arī izkausēto šokolādi ar sviestu un pienu. Lēnām maisiet līdz izveidojas viendabīga massa.
Apaļu, uguns izturīgu trauku bagātīgi ieziediet ar sviestu un 2/3 massas ielejiet šajā formā.
Ieduriet ar dakšu izvārītajā apelsīnā vairākās vietās un ar nazi nedaudz iegrieziet to.
Ielieciet apelsīnu formas centrā (kurā ir jau 2/3 massas) un iespiediet to, bet ne līdz pašam galam.
Atlikušo massu izgāziet uz apelsīna tā, lai tā vienmērīgi to apklātu.
Ielieciet formu katlā un ielejiet tajā karstu ūdeni (tā, lai ūdens sniegtos līdz formas pusei).
Pārklājiet katlu ar cepamo papīru un nosieniet to ar aukliņu. Vāriet pudiņu 2 stundas uz vidēja lieluma liesmas.
Ķēpa ir liela, tomēr gala rezultāts neliks Jums vilties!