Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
22

labvakar! esmu uzsācis filmēt youtube video, un vēlos padalīties ar šokolādes fondanta recepti.

ja tev patika šis video, spied patik un abone manu kanalu!


Šokolādes fondants ir maza šokolādes kūciņa, kurai garoza ir cieta, un vidus šķidrs. Cepjot fondantu, galvenais ir nepārcept to, lai tas nepārvēršas par keksu. Šokolādes fondantu parasti pasniedz ar saldējumu un ogām. Visiem iesaku pamēģināt uztaisīt šo recepti, jo tas nemaz nav tik grūti!

Sastāvdaļas:
150g sviests+(sviests trauciņu ieziešanai)
200g piena šokolādes
2/3 glāze cukura
1/2 glāze miltu
15g kakao pulvera+(trauciņa iesmerešanai)
Perkot kakao ir japēr istais kakao, kurš ir rūgts, nevis, piemēram, šokolādes dzērienu nesquik.
3 olas

Pēc izveles:
Saldējums
Cepumi
Ogas

fondants

0
22
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [8]
Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
xd avatars
Medaļa FledermausisMedaļa ApokalipseMedaļa Fledermausis
  xd 13.04.19 00:00
 
4
0

Bāc, cik taukaini.   

mazais28 avatars
Medaļa VienotībaMedaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Vampīru klana biedrs
  mazais28 13.04.19 07:15
 
3
0

  

RPF avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Spoks
  RPF 13.04.19 07:27  
 
3
0
atbildot uz rasiks komentāru " Kas tas fondants tāds ir un ar ko to ēd... "

Paldies, tas tika izlabots!
Vinnīts avatars
Medaļa Neraudi, Susuriņ!Medaļa Admins iesakaMedaļa Rotaļu draudziņš
  Vinnīts 13.04.19 12:42  
 
3
0
Treknumiņš
rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa PingvīnsMedaļa Dienas doma
  rasiks 12.04.19 23:44
 
1
0

Kas tas fondants tāds ir un ar ko to ēd, nekas nav paskaidrots. 

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa PingvīnsMedaļa Dienas doma
  rasiks 13.04.19 12:25
 
1
0

Vēlreiz par to pašu. Latviešiem ļoti patīk svešvārdi. Šīs kūkas recepte praktiski neatšķiras no agrāk jau pazīstamās tadicionālās zviedru šokolādes kūkas, kur cepot atstāj  mīkstu, it kā neizceptu vidu. Tad tam pašam saturam sekoja brauningu sērija, šodien tie jau pārsaukti par fondantiem, pievienojot nelielas nianses, ka cep apaļos trauciņos, no kuriem grūti ārā dabūt nesabojātus. Kāds būs nākošais šīs mīklas izstrādājuma latvieša ausij

vēl nedzirdēts nosaukums svešā valodā.  Pašu recepti es te nekritizēju.

Cigors7 avatars
Medaļa BakalaursMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Dienas doma
  Cigors7 15.04.19 23:14
 
1
0

Video beigās pietrūka lavas kūkas pārgriešana, lai skatītājiem būtu priekšstats , kas īsti notiek(šokolādes iztecēšana), jo no apraksta ne visiem ir priekšstats par šo deserta burvību. Atceros, ka vienā restorānā strādāju uz salātiem-desertiem un arī gatavojo fondantus, es gan izmantojutumšo kondetorejas šokolādi, krāsa arī sanāca daudz labāka, olas atdalīju dzeltenumu no baltuma un baltumu kārtīgi uzputoju un pēc tam beiggās visā masā iecilāju, san''aca forši porains,  bet pats galvenais bija desertu nopārcept, atceros, ka biju tik daudz viņus izcepis, ka bez problēmām uzmetot aci pateicu, vai ir labs, vai pa jēlu, jo, ja sanāk pārcept, parasti fondants sāk plaisāt.

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa PingvīnsMedaļa Dienas doma
  rasiks 13.04.19 11:10
 
0
0

atbildot uz RPF komentāru "Paldies, tas tika izlabots! "

Paldies!