Porciju skaits: 4
Sastāvdaļas:
Smiltsērkšķu sula – 1 l
Ābolu sula – 1,5 l
Medus (stiprs – meža ziedu) – 2 ēdamkarotes
Olas – 3 gab.
Kondensētais piens ar cukuru – 400 g (1 kārba)
Pagatavošana:
Ābolu sulu sajauc ar smiltsērkšķu sulu, pievieno izkausētu medu. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar kondensēto pienu. Tad olu–piena maisījumu sajauc ar sulām, līdz izveidojas viendabīga masa.
Saldējuma sasaldēšana:
Lai saldējums vienmērīgi sasaltu, tā saldēšanai vislabāk izmantot plastmasas vai plāna metāla trauku. Masu lej saldējamā traukā un liek saldētavā. Ļoti svarīgi atcerēties un ievērot! Lai saldējums būtu pēc iespējas viendabīgāks ar minimālu ledus kristāliņu daudzumu, tas saldēšanas laikā regulāri jāapmaisa – ik pēc 15 – 20 minūtēm, vismaz 6 reizes.
Lai saldējuma masa būtu noturīgāka, to pēc tam, kad jau viscaur vienmērīgi sasaldēts, uz brīdi jāieliek vēl vēsākā vietā.