Turpinājums ''smeķīgo rakstu'' sērijai.
http://www.spoki.lv/receptes/Karstai-dienai-vess-saldejums/548967
http://www.spoki.lv/receptes/Cisini-mikla/549022
http://www.spoki.lv/receptes/Bananu-mafini/549105
Smeķīgie pīrādziņi3
70
1
Gatavojam mīklu. 35g rauga, 1 ēdamkarote cukura, nedaudz silta ūdens, 1 ēdamkarote miltu. To visu samaisa un liek kādā siltā vietā, lai raugs uzrūgst.
Kādā mazā katlā ielej 1 glāzi piena, 100g sviesta, (ieteicams to sagriezt mazākos gabalos - vieglāk izkusīs) 2 tējkarotes cukura. Gaidam, kad viss palicis tāds kā attēlā. Vēlāk pielejam šo masu, kura ir katlā mūsu mīklas masai.
Reklāma
Kad mīkla ir kļuvusi ļoti bieza un vairāk neko nevaram izdarīt, sākam to mīcīt ar rokām. To daram tik ilgi, kamēr mīkla pie rokām vairs nelīp. Virsmai, uz kuras tas tiek veikts, jāatrodas uzkaisītiem miltiem
Šajā gadījumā mīkla pie rokām vairs nelīp
Kad mīkla ir izmīcīta, liekam to traukā un kādā siltākā vietā (pie radiatora/krāsns). Tad mīkla rūgst kādu 1 - 1,5 stundu.
Reklāma
Nesēžam uz vietas! Sagriežam 1 sīpolu un liekam to cepties (eļļu liekam maz). Pa to laiku sagriežam kubiciņos gaļu. Ieliekam to pannā un cepjam tik ilgi, kamēr tā ir tāda smuki zeltaina. Pievienojam arī sāli!
Gaļu savietojam 2 traukos. Vienā tiks klāt pievienota arī ola.
Nu tā, esam pievienojuši klāt arī olu.
Reklāma
Pēc kāda laika arī mīkla ir uzrūgusi. Iespējams tā ir pat trīskāršojusies :D Liekam mīklu uz galda, uz kura uzkaisīti milti.
Tad ar burku taisam skaistus aplīšus, kuros visu ievietosim. :)