Viens no viss vienkāršākajiem un gardākajiem saldajiem ēdieniem. Lai pagatavotu šo ēdienu mums vajadzēs:
Skudru pūznis.8
Vienu paciņu Selgas cepumu.(tie man liekas piemērotākie) Vārīts, iebiezinātais piens, protams var pirkt arī parasto, bet tad būs pašam jānovāra. Un vajadzēs arī protams sviestu, apmēram kādus 150 - 200 gramus.
Sākumā ņemam dziļu bļodu un sadrupinam cepumus. Drupinam viņus diezgan smalki.
Tad ņemam sviestu apmēram 200 gramus, un uz lēnas uguns kausējam.
Kad sviests ir izkausēts, tad iejaucam iekšā sviestā vārītu iebiezināto pienu. Un tad uz lēnās uguns pavāram vēl 5-6 minūtes.
Kad masa ir viendabīga, griežam nost uguni un jaucam klāt cepumiem. Masu cepumos lejam karstu. Un tagad kārtīgi iemaisam, es ieteiktu iemaisīt sākumā ar karoti un tad vēl pamīcīt ar rokām.
Un nu jau pats nobeigums. Liekam skudru pūzni uz šķīvja. Tagad ieveidojam formu, kas līdzīga īstam skudru pūznim. Beigās vēl varam uzrīvēt šokolādi (lai radītu skudru efektu). Labu apetīti draugi!