Pirms dažām dienām vīrietis paziņoja, ka grib putru, šodien bija tā diena, kad saņēmos un beidzot uztaisīju.
Izvilku savu multikatlu, noslaucīju no putekļiem un uz priekšu.
Svarīgi - nejautājiem man proporcijas, jo visu gatavoju uz aci!!!
Pirms dažām dienām vīrietis paziņoja, ka grib putru, šodien bija tā diena, kad saņēmos un beidzot uztaisīju.
Izvilku savu multikatlu, noslaucīju no putekļiem un uz priekšu.
Svarīgi - nejautājiem man proporcijas, jo visu gatavoju uz aci!!!
Sastāvs:
-Gaļa,
-Kartupeļi,
-Šķeltie zirņi,
-Garšvielas,
-Tomāts (dekorēšanai),
-Sīpols.
Atvainojos, ka bildē viss nav redzams.
Šķeltos zirņus noskaloju (3x), tad dažas stundas mērcēju karstā ūdenī (max 2h), tad lieku multikatlā kopā ar kartupeļiem. Leju virsū ūdeni.
Multikatlā liku kaut kādu režīmu un sākumā uz 1h. (Pēc tam liku vēl uz 30 minūtēm, jo nebija gatavs)
Kamēr viss šmorējās cepu gaļu ar sīpoliem kopā.
Kad gāja uz beigām pieliku klāt cepto gaļu un vēl kādu laiciņu pašmorēju.
Tikmēr sagriezu tomātiņus dekorācijai.
Pieliku krējumu un uz galda.
Kas tas tāds par 'multikatlu', kurā šķeltie zirņi jāvāra gandrīz veselu mūžību?
Pavisam nesen mēs savārījām veselu lērumu pelēko zirņu pavisam mīkstus. Tas aizņēma vien nieka stundu un minūtes 10 - 15. Turklāt viss kopā - zirņi un apcepts speķains bekons ar sīpliem.
Bet ideja laba, tūliņ' pat' parakšos pa kambari, varbūt kāda paka ar šķeltajiem zirņiem kaut kur aizmētājusies, un uzraušu ka' es ar' kādu zirņu virumu.