Gatavošu lētu un katram pieejamu ēdienu, kas var noderēt ikdienai un arī svētkiem.
Turpinājums bildēs. Produktu proporcijas aptuvenas.
Gatavošu lētu un katram pieejamu ēdienu, kas var noderēt ikdienai un arī svētkiem.
Turpinājums bildēs. Produktu proporcijas aptuvenas.
Man bija apm. 1kg. svaiga kāposta, to sagriezu, pierīvēju palielu burkānu, pielēju 2 glāzes ūdens un uzliku katlā vārīt,Vēl pievienoju tējkaroti ķimenes.
Sagriezu vienu svaigu sīpolu, mazliet kūpinātu speķi. Sagriezu smalkāk arī apm. 300 gr. skābētos kāpostus.
Vispirms apcepu speķi un sīpolus, tad pievienoju skābos kāpostus, sauju svaigu dzērveņu un tejkaroti cukura.
Cepu vēl apm 10 minūtes un beigās vēl pievienju karoti miltu.
Pannas saturu pievienoju jau mīkstajiem svaigajiem kāpostiem. Vēl pievienoju divas karotes skāba krējuma, nedaudz Spilvas kečupa un maisot vēl pasautēju apm. 10 minūtes. Visbeidzot vēl pievienoju sāli pēc garšas. Iznāca ļoti garšīgi un sātīgi sautēti kāposti, ko var ēst kā pamatēdienu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
Katrs ēdiens liekas divtik garšīgs, ja to skaisti pasniedz. Spokos neredzēju nevienu sāļo sirsniņu, tāpēc nolēmu tādu piedāvāt dažādībai. Man ir pirkta sirsniņas metaliska formiņa, ko līdz šim lietoju tikai omletei un kā palīglīdzekli tortes dekorēšanai.
Šodien man sautētie kāposti būs sirsniņas formā. Piepildu formiņu cieši pilnu ar sautētajiem kāpostiem.
Karoti skāba krējuma pa virsu un apmali ar kečupu.
Vēl pārkaisu smalkos saldētos lociņus. Gatavs.
Šoreiz pašai tā patīk, ka žēl apēst.