Virtuļu sastāvdaļas:
* 100 ml eļļa,
* 100 ml piens,
* 150 g persiku jogurts,
* 5 ēdamk. cukurs,
* 1 tējk. vaniļas ekstrakts,
* 2 olas,
* 1 citrons ( rīvēta citrona miziņa un 1 ēdamk. sula)
* 1,5 tējk. cepamais pulveris,
* milti (līdz mīkla grūti plūst no karotes)
Pagatavošana:
1) Bļodā ielejam 100 ml eļļas, 100 ml pienu, pievienojam 150 g persiku jogurtu, iesitam 2 olas, pievienojam 5 ēdamk. cukuru un 1 tējk. vaniļas ekstraktu. Ierīvējam viena citrona miziņu un iespiežam 1 ēdamk. tā sulas. Visu sakuļam kopā.
2) Pievienojam pāris ēdamk. miltu un ieberam 1,5 tējk. cepamo pulveri, sajaucam. Un tad pievienojam miltus tiktāl, lai masa būtu pabieza, bet plūstu no karotes lēnām.
3) Pildam gatavo mīklu konditorejas maisiņā vai kulē, nogriežam galiņu un akurāti pildam virtuļu silikona formiņās.
4) Cepam uzkarsētā cepeškrāsnī 180 gràdos, 15 minūtes vai mazliet ilgāk, līdz skaisti brūni.
Dekorēšanai:
*puse baltās šokolādes tàfelītes,
*cukura bumbiņas un sirsniņas
Novāra ūdeni tējkannā, ielej to katlà, plastmasas bļodiņā salauž gabalos balto šokolādi, novieto peldēt virs karstà ūdens, maisit izkausē. Ņem virtuļus mērcē šokolādē un apber ar cukurbumbiņām un sirsniņām.
Gatafs, labu apetīti
Sirsnīgie virtuļi16
164
8
Autora bilde
Autora bilde
Reklāma
Autora bilde
Autora bilde
Autora bilde
Reklāma