Gribi kaut ko garšīgu, bet nezini, ko? Lūk, mans padomiņš!
Tev vajadzīgs:
0.5 kg rudzu milti (vai kviešu)
sausais raugs (iepakojums, tur šķiet kādi 15 vai 11 grami)
cukurs
sāls
siers ~250 g
piens vai ūdens ~0.4 l
Gribi kaut ko garšīgu, bet nezini, ko? Lūk, mans padomiņš!
Tev vajadzīgs:
0.5 kg rudzu milti (vai kviešu)
sausais raugs (iepakojums, tur šķiet kādi 15 vai 11 grami)
cukurs
sāls
siers ~250 g
piens vai ūdens ~0.4 l
Bļodā ieberam miltus, sāli, cukuru. Atsevišķā trauciņā ieberam sauso raugu, aplejam ar siltu ūdeni vai pienu, gaidām līdz raugs uzblīdis. Raugu lejam bļodā pie miltiem, visu kārtīgi sakuļam, labas domas iemīcam. Bļodu pārklājam ar dvieli, noveitojam siltā vietā uz ~ 1 stundu.
Kad mīkla uzrūgusi, ņemam mīklas piciņas, izveltnējam, ievietojam tajās sieru, un veidojam mazus kukulīšus.
Kukulīšus liekam uzkarsētā cepeškrāsnī (vajadzīgos grādus nepateikšu, pieņemsim, ka 180*), cepam, līdz tie izskatās gatavi. :) Ja nepieciešams, pārbaudām gatavību ar dakšas vai koka irbulīša dūrinu palīdzību. (ja pielipusi mīkla, jācep vēl)
Lūk, kaut kas garšīgs!
Pasniedzam pie buljona vai ēdam tā pat.
Labu apetīti! :)
Sen pagājuši tie laiki, kad raugu atsevišķā traukā briedināju. Sauso paciņu raugu beru uzreiz mīklai klāt un rūgst ar garantiju. Kad pirmo reizi uzrūgst, pievienoju dažas karotes augu eļļas, pārmīcu un vēlreiz uzraudzēju. Tas laika ziņā neiet ilgāk, bet garša uzlabojas. Pluss par mājās gatavotu mīklu.