Sākoties vasarīgam laikam dikti sagribējās uz ugunskura vārītu, sauksim gulaššzupīti, bet tā kā dārzs vēl tikai plānā un īsti ugunskuru iekurt dzīvoklī nesanāca, tad nācās improvizēt uz gāzes plīts...
Sezonas sātīgā zupīte!15
Visu smuki jau paspēju sakapāt un tad atcerējos, ka pāris gadi spokos nav nekā publicēts! Tātad divi sīpoli, 3 patievi burkāni, viena sarkanā paprika, divi blanšēti/mizoti tomāti, 600g rukša karbonādes, divas bundžas sarkano pupiņu, tomātu mērce 400-500g, gaļas kopējā garšviela, piparu maisījums un buljona kubiks...
Apbrūninam sagriezto gaļu un uz cepšanas beigām pievienojam garšvielas. Parasti lieku uz čuju, šoreiz čujs sanāca 3 tējkarotes(ar kaudzi) gaļas kopējās un viena piparu maisījums.
Grāpī apcep sīpolu ar burkānu, ja nav grāpis ar nepiedegošu virsmu tad droši cep pannā un pēcāk pārliek uz grāpi.
Kad sīpoli un burkāni gatavi tad beru klāt apcepto gaļu un sagriezto papriku, visu samaisu un nedaudz vēl apcepu.
Kad maisījums pāris minūtes sacepies, pievienoju sagrieztos tomātus un vēl pāris minūtes pasutinu.
Tad lej verdošu ūdeni, atkarīgs no tā cik biezu zupu grib. Pie šī visa augstāk minetā iegāzu 2l un vienu buljona kubiku. Vāku virsū un uz lēnas uguns kādas 40min aizmirst.
Kad laiks pagājis, pieliek tomātu mērci, konservētās sarkanās pupiņas un vēl piecas minūtes pavāra.
Gatavs, liekam traukos, klāt ko nu katrs vēlas, krējumu, zaļumus, rupjmaiziti... Parasti sezonā vārot laukā uz ugunskura pa rokai vienmēr gadās svaigi zaļumi, šoreiz nācās iztikt bez, jo galva caura un aizmirsu iepirkt...
Labu visiem apetīti un saulainu vasaru!