Nu sveiki mani mazie draudziņi. šašlika sezona iet uz beigām, bet noslēgumu derētu uztaisīt, jo laiks vēl ļauj, pa dienu +10 un saulītē vēl drusku vairāk. Šoreiz par galveno sastāvdaļu izvēlēta cūkas kakla karbonāde, labi der. Vajag gaļu, sīpolus un garšvielas. Recepte paša izdomāta un ir jau sevi pierādījusi no labās puses.
Reklāma
No garšvielām paķēru hmeli suneli un gatavo maisījumu šašlikam, to izvēloties jāpievērš uzmanība vai nav pielikts mono-nātrija glutamāts, tāds nafig nav vajadzīgs. Šis konkrētais maisījums bija no paprikas pulvera, ķiplokiem, pētersīļa, pipariem un tā. Vēl vajag sāli, cukuru un galda etiķi un pāris ēdamkarotes labas olīveļļas..
Gaļu sākumā šķēlēs.
Reklāma
Tad jau piemērota izmēra gabaliņos.
Gaļu sagriež visu, kārto traukā un apber ar garšvielām, mazliet eļļu un to visu apmaisa. Liek ledusskapī, lai stāv mierā.
Sīpolus sākumā marinēju atsevišķi no gaļas, tos sagriež ripās un pievieno sāli, cukuru un etiķi, visu apmaisa un ļauj iemarinēties pāris stundas ik pa laikam apmaisot, lai izšķīst viss sāls un cukurs. Atsevišķi marinēju, jo nepatīk kā sāls sausina gaļu, bet šādā veidā NaCl iedarbojas tiešā veidā tikai uz sīpoliem, bet gaļai vēlāk pieskarsies tikai jau iemarinēti sīpoli, kas vairs tā nesausinās gaļu.
Reklāma
Kad sīpoli un gaļa sajaukti kopā, tos derētu paturēt vēl ledusskapī vismaz 12 stundas un tikai tad cept. Tad iegūsim maigu un labi ievilkušos šašliku.